Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Dostupná konverzná súprava premení obyčajný bicykel na elektrický

Dostupná konverzná súprava premení obyčajný bicykel na elektrický
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 5. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

K dispozícii je viacero konverzných súprav, ktoré bežným bicyklom môžu dať nový život vďaka ich prestavbe na elektrický bicykel. Ich cena však môže byť vysoká. Londýnska spoločnosť Swytch Technology však teraz uviedla na trh cenovo dostupnejšiu možnosť v podobe súpravy s názvom Swytch Go.

Ak už vlastníte bezmotorový bicykel, ale máte chuť získať elektrickú pomoc pri stúpaní do kopca, konverzná súprava vám môže poskytnúť pomoc pri únavnejších výletoch a zároveň poskytne slobodu jazdiť aj s tradičnejším nastavením, keď nie je potrebný výkon elektromotora.

Konverzná súprava na elektrický pohon pre bežné bicykle Swytch Go.

Takéto súpravy však môžu byť drahé, niekedy stoja dokonca viac ako lacné e-bicykle. No spoločnosť Swytch Technology stavia na svojom počiatočnom úspechu pôvodnej súpravy Swytch a viac ako 85 000 spokojných zákazníkoch, aby priniesla pre elektrickú mobilitu verziu Swytch Go, ktorá je priateľskejšia k peňaženke.

Rovnako, ako v prípade predchádzajúcej konverznej súpravy Air, obsahuje nová súprava predné koleso s 250-wattovým motorom v náboji, ktoré je k dispozícii vo veľkostiach 26, 27, 27,5, 28 a 29 palcov, a snímač kadencie šliapania do pedálov pre maximálnu elektricky asistovanú rýchlosť 25 km / h pre Európsky trh.

Konverzná súprava na elektrický pohon pre bežné bicykle Swytch Go.

Namiesto upevnenia batériového boxu na riadidlách, ako tomu bolo v predchádzajúcich verziách, sa však tento najnovší model zavesí na hornú rúrku rámu pomocou pásikov na suchý zips. Dostupné možnosti kapacity sa pohybujú od 187 Wh do 378 Wh pre dojazd od 32 do takmer 100 kilometrov na jedno nabitie. Vnútorné batériové články sú pre pokoj duše certifikované podľa normy UL a plášť má vodotesnosť IPX6 pre cyklistiku s asistenciou za každého počasia. Displej LED alebo OLED na riadidlách je k dispozícii ako voliteľné príslušenstvo, rovnako ako otočný plyn.

Konverzná súprava na elektrický pohon pre bežné bicykle Swytch Go.

Konverzná súprava na elektrický pohon pre bežné bicykle Swytch Go je držiteľom ocenenia Red Dot Design Award 2024 a je možné si ju predbežne objednať za zvýhodnenú cenu len 349 euro. Plná cena bude potom 698 euro.