Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Segway predvádza e-kolobežku pre divokú jazdu po akomkoľvek teréne

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 9. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ak sa chcete preháňať po meste a mimo neho, spoločnosť Segway predstavila na veľtrhu IFA 2024 nový modelový rad elektrických kolobežiek ZT. Prvou z nich je model ZT3 Pro, ktorý bol „navrhnutý na mestské dobrodružstvá aj výlety v teréne“.

Novú e-kolobežku ZR3 pro poháňa 1 600-wattový elektromotor motor s vysokým krútiacim momentom, ktorý umožní dosiahnuť rýchlosť limitovanú na 25 km / h pre európsky trh. Na rozprúdenie adrenalínu by to však malo byť viac než dosť. Ak na svojich cestách narazíte na prudké stúpania, motor je podľa odhadov dostatočne výkonný na zdolanie až 25 % svahov. Brzdný výkon má podobu kotúčových bŕzd vpredu aj vzadu.

Terénna elektrická kolobežka Segway ZT3 Pro.

Výrobca uvádza, že vďaka technológii optimalizácie dojazdu môžu mestskí jazdci aj dobrodruhovia v teréne očakávať dojazd na jedno nabitie batérie s kapacitou 597 Wh až 70 km v ekonomickom režime alebo až 50 km pri zapnutí športového režimu. Štvorhodinové nabíjanie by malo batériu nabiť do plnej kapacity, no stačí len 30 minútové rýchle nabíjania na pridanie 10 km dojazdu v prípade potreby.

Model ZT3 Pro je postavený na karbónovom oceľovom ráme odolnom voči poveternostným vplyvom v štandarde IPX5 s termoplastickými panelmi a je vybavený teleskopickým odpružením vidlice, ktoré sa spája so zadnou kyvnou vidlicou s pružinou na pohlcovanie nerovností v teréne. Svetlá výška je 152,4 mm a e-kolobežka jazdí na 11-palcových bezdušových pneumatikách.

Terénna elektrická kolobežka Segway ZT3 Pro.

Spoločnosť Segway sa chváli, že táto vec je skonštruovaná tak, aby vydržala, a pre istotu už model absolvoval 5 000 km pilotného testovania spolu s početnými kontrolami kvality a testom obmedzenia statického tlaku. Nový systém zlepšenia stability Segride je pripravený na „zlepšenie ovládateľnosti a dynamiky jazdy“ a spolupracuje so systémom kontroly trakcie na zníženie chvenia riadidiel pri rýchlosti, lepšiu kontrolu a priľnavosť a menší sklz kolies.

Terénna elektrická kolobežka Segway ZT3 Pro.

Systém osvetlenia zahŕňa 4-wattový svetlomet na riadidlách, predné / zadné smerové svetlá, brzdové koncové svetlo a štýlové denné svetlo v tvare písmena X vpredu nad kolesom. Na 3-palcovom LCD displeji viditeľnom na slnku sa zobrazujú kľúčové ukazovatele a samozrejme nechýba ani sprievodná mobilná aplikácia, ktorá umožňuje odomykanie pri priblížení sa vďaka nastaveniu AirLock s podporou Bluetooth. A ak by sa aj niekto rozhodol, že sa pokúsi ukradnúť vašu e-kolobežku, môžete ho sledovať pomocou služby Apple Find My.

Európska verzia e-kolobežky Segway ZT3 Pro, ktorá bola predstavená na veľtrhu IFA 2024 v Berlíne, by sa mala dostať na trh vo 4. štvrťroku. Cena zatiaľ nebola zverejnená.

Terénna elektrická kolobežka Segway ZT3 Pro.