Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Xiaomi predstavuje skladací elektrický bicykel Mi Qicycle

Xiaomi predstavuje skladací elektrický bicykel Mi Qicycle
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 6. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Xiaomi sa radí medzi najväčších hráčov na poli spotrebnej elektroniky v Číne a od vydania prvého smartfónu v roku 2011 sa zaoberala výrobou celého radu zariadení, vrátane dronov, inteligentných televízorov či fitness náramkov. Teraz sa Xiaomi rozhodla spojiť so svetom mobility trocha inak a predstavila nový skladací elektrický bicykel s názvom Mi Qicycle.

Elektrický skladací bicykel Mi Qicycle váži len 14,5 kilogramu a pre svoj pohon používa lítium-iónovú batériu Panasonic, ktorá napája 250 W, 36 V vysokorýchlostný motor. Energetický výstup je riadený zabudovaným batériovým ovládacím systémom, ktorý zbiera informácia a poskytuje ich sprievodnej mobilnej aplikácii. Na obrazovke tabletu alebo smartfónu získa používateľ informácie, ako je sledovanie stavu batérie, GPS navigácia a štatistiky jazdy na elektrickom bicykli.

Známy výrobca elektroniky Xiaomi sa rozhodol vstúpiť na trh s elektrickými bicyklami vlastným modelom Mi Qicycle

K dispozícii je tiež vstavaný cyklo-počítač , ktorý poskytne údaje o rýchlosti, dojazdu, sile a spálených kalóriách, rovnako ako bežné fitness monitory. No na rozdiel od nich tento systém umožňuje používateľom prezerať fitness aktivitu, úsporu energie, režimy pre vyváženú jazdu a nabíjanie batérie s asistenčným elektrickým pohonom.

Elektrický bicykel Mi Qicycle sa dá jednoducho zložiť a prepravovať či skladovať

Elektrický skladací bicykel Mi Qicycle má dojazd necelých 45 kilometrov a po vybití batérie uľahčí jazdu s bicyklom 3 rýchlostná prevodovka Shimano Nexus. V prípade, že chcete bicykel prevážať v automobile alebo vo vlaku, dá sa veľmi jednoducho zložiť a prepraviť či skladovať v malých priestoroch.

Elektrický skladací bicykel od Xiaomi bude dostupný vo viacerých farebných prevedeniach

Rovnako ako je tomu u väčšiny produktov od spoločnosti Xiaomi, je nepravdepodobné, žeby sa bicykel Mi Qicycle dostal aj mimo čínsky trh. Jeho cena sa začína od 2999 RMB (približne 410 EUR) a k dispozícii bude v rôznych farebných prevedeniach.

Skladací elektrický bicykel Mi Qicycle je poháňaný vysokorýchlostným 250 W motorom