Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ergonomické kolesá pre invalidné vozíky sa roztáčajú ako pri veslovaní

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 10. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Šesť rokov vývoja potrebovali inžinieri zo spoločnosti Rowheels na zdokonalenie technológie pre ergonomické kolesá REV-LX, ktoré sú určené pre invalidné vozíky, a ktoré používateľom umožnia sa presúvať spätným otáčaním kolesovej obruče, simulujúc tak pohyb ako pri veslovaní. Kolesá sa tak od počiatočného prototypu konečne dostali do fázy spotrebiteľského produktu.

Technológia kolesových obručí so spätným pohonom, ktorý napodobňuje pohyb pri veslovaní podľa výrobcu zapája väčšie a odolnejšie svaly v hornej časti chrbta a ramien používateľa. Tým sa znižuje riziko zranenia ramena a tiež to invalidnému vozíku poskytne mechanickú výhodu. Pre presun v invalidnom vozíku s kolesami Rowheels REV-LX je údajne potrebné vynaložiť približne o 25 percent menej energie ako u konvenčných invalidných vozíkov.

Kolesá Rowheels REV-LX pre invalidné vozíky využívajú opačný pohon pre otáčanie obručí, ktoré zapájajú svalstvo používateľa ako pri veslovaní

Kolesá REV-LX sú k dispozícii v rôznych veľkostiach a inštalujú sa na existujúce invalidné vozíky tretích strán. Unikátny pohonný systém pracuje prostredníctvom obežnej prevodovky, ktorá je umiestnená v strede každého kolesa. Tá obráti ťažný pohyb používateľa do predného pohybu vozíka. Brzdenie sa vykonáva bežne jednoduchým stlačením kolesových obručí.

Kolesá Rowheels REV-LX využívaju obežnú predovku, ktorá je umiestnená v strede každého kolesa, a ktorá obráti ťažný pohyb používateľa na pohyv vozíka vpred

Spoločnosť Rowheels v skutočnosti vydala svoje prvé dvojkolesá REV-HX vlani v septembri, no novšie kolesá REV-LX sú spracované tak, aby sa dali jednoduchšie otáčať. Cena kolies Rewheels REV-LX sa začína od 2100 dolárov, pričom výrobca informuje, že kupujúci si môže nárokovať zníženie ceny alebo celú úhradu prostredníctvom svojej poisťovne, alebo cez inštitúcie Medicare a Veteran Affairs.

Kolesá Rowheels REV-LX sú k dispozícii v rôznych veľkostiach pre montáž na invalidné vozíky tretích strán