Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Qantas vybaví svoje lietadlá pohodlnými a priestrannými kabínami

Qantas vybaví svoje lietadlá pohodlnými a priestrannými kabínami
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
31. 10. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Austrálska aerolinka Qantas odhalila návrh kabíny presvoju pripravovanú flotilu lietadiel Boeing 787-9 Dreamliner. Dizajn bol navrhnutý s cieľom maximalizácie pohodlia cestujúcich na diaľkových linkách, ktoré bude táto letecká spoločnosť prevádzkovať.

Sedadlá v biznis triede sú zamerané na poskytovanie súkromia pre pasažierov. Sú vybavené priehradkami, ktoré sa dajú nastaviť podľa individuálnej potreby. Miesto sa môže premeniť aj na rovnú posteľ, ak si chce používateľ oddýchnuť počas letu. Konfigurácia sedadiel „1-2-1“ poskytne pritom priamy prístup do uličky z každého sedadla v kabíne. Aerolinka sa pri návrhu snažila poskytnúť dostatočný priestor pre prácu aj občerstvenie.

Australská letecká spoločnosť Qantas predstavila návrhy kabín pre lietadlá Boeing 787-9 Dreamliner

V ekonomickej triede sa takisto myslelo na väčší priestor, dokonca aj na priestor pre nohy cestujúcich. Sedadlá sa dajú sklopiť o 2,3 centimetra viac, ako u lietadiel A380. Cestujúci v tejto triede môžu tiež profitovať z väčších dotykových HD displejov, osobných držiakov pre zariadenia a z USB portov.

Návrh biznis triedy v lietadlách Dreamliner 787-9 spoločnosti Qantas

Do návrhu kabín bolo zahrnuté aj vytvorenie väčšieho priestoru pre uloženie osobných vecí cestujúcich, spolu s osvetlením, ktoré je zabudované do operadla sedačiek tak, aby sa minimalizovalo optické rušenie ostatných cestujúcich. K dispozícii je aj priestor pre vyloženie nôh, v prípade, že chce cestujúci zmeniť polohu, alebo si chce zdriemnuť počas letu. Spoločnosť Qantas pripravuje aj návrh kabíny pre prémiovú ekonomickú triedu, ktorá bude predstavená budúci rok.

Návrh ekonomickej triedy v lietadlách Dreamliner 787-9 spoločnosti Qantas

Lietadlá Qantas Dreamliner prevezú 236 cestujúcich a dizajn ich kabín bol podľa vyjadrenia spoločnosti čiastočne založený na meniacich sa preferenciách pasažierov, prepravovaných na dlhých letoch. Samotné lietadlá majú väčšie okná, čo by údajne malo znížiť efekt časového posunu, sú veľmi tiché a sú vybavené systémom, ktorý sa snaží znížiť úroveň turbulencií. Aerolinka Qantas sa chystá zapojiť letku lietadiel Dreamliner 787-9 do prevádzky už v budúcom roku.

Návrh ekonomickej triedy v lietadlách Dreamliner 787-9 spoločnosti Qantas