Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inteligentný zámok Deeper s GPS sledovaním polohy bicykla

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 7. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V poslednom období sa to len hemží rôznymi elektronickými zámkami pre bicykle alebo jednotkami GPS, ktoré vám pomôžu sledovať polohu vášho bicykla v prípade, že by došlo k jeho odcudzeniu. Nový zámok Deeper v konštrukcii odolnej voči vplyvu počasia je však kombináciou inteligentných funkcií a GPS modulu pre sledovanie polohy.

Inteligentný zámok na bicykel Deeper sa permanentne namontuje na stojky vychádzajúce z rámu pod sedadlom, tesne nad zadné koleso bicykla. Ak používateľ zo svojho smartfónu s pripojením Bluetooth aktivuje cez sprievodnú aplikáciu zámok, jeho blokovací mechanizmus z kalenej ocele sa vysunie cez koleso a imobilizuje ho. Ak však chce používateľ bicykel uzamknúť napríklad ku stĺpiku zábradlia, musí navyše použiť prídavný reťazový alebo káblový zámok.

Inteligentný zámok Deeper má blokovací mechanizmus vyrobený z odolnej kalenej ocele.

V prípade, žeby sa niekto pokúsil odniesť bicykel so zámkom Deeper, detektor pohybu v ňom spustí hlasitý zvukový alarm so silou až 110 decibelov. Súčasne zámok odošle do smartfónu majiteľa upozornenie prostredníctvom GSM textovej správy . Rovnako sa aktivuje aj GPS modul v zámku, aby si majiteľ vedel overiť, kam sa jeho bicykel vydal, ak sa nedostane na miesto pokusu o krádež včas.

V prípade detekcie pohybu spustí zámok Deeper hlasitý alarm a zároveň aktivuje GPS modul a odošle textovú správu do smartfónu majiteľa.

Takisto ako proces uzamknutia, aj odblokovanie zámku Deeper sa uskutočňuje pomocou vášho smartfónu. V prípade, žeby sa vám však vybila batéria, dá sa použiť aj pribalený NFC štítok alebo sa dá prihlásiť do aplikácie cez iný telefón či tablet . Aplikácia tiež umožňuje udelenie prístupu k odomykaniu a zamykaniu zámku pre iné osoby, ktoré si chcú požičať váš bicykel. Navyše upozorní na znižujúci sa stav výdrže lítium-polymérovej batérie. Medzi cyklami plného nabíjania však pomáha udržiavať batériu v kondícii vstavaný solárny panel.

Vývojári inteligentného zámku Deeper momentálne hľadajú finančné prostriedky prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter. Zámok sa dá získať za sumu 179 dolárov za predpokladu, že bude kampaň úspešná. Jeho odhadovaná maloobchodná cena bola stanovená na 299 dolárov.

Batéria v zámku Deeper sa medzi nabíjacími cyklami udržiava v kondícii pomocou zabudovaného solárneho panela.