Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Húževnatý elektrický „turista“ od Whill dostal označenie Ci

Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
2. 2. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Whill sa špecializuje na elektrické vozíky pre imobilných ľudí, ktoré však vytŕčajú zo šedivého priemeru štandardných riešení svojou schopnosťou prechádzať aj po náročnejšom teréne. Najnovší model s označením Ci má pritom prechodnosť terénu až cez 5,7 centimetra vysoké hrboly, či kamene. Pri prechode cez kolmú prekážku, ako je napríklad obrubník v meste, je táto hodnota o máličko nižšia, a to 5,08 centimetra.

Prechodnosť terénu však nezávisí len od výškových rozdielov, ale aj od kvality terénu. Špeciálne navrhnuté predné kolesá modelu elektrického invalidného vozíka Ci dokážu prejsť cez aj tak náročné povrchy, ako je napadané lístie s kôrou či jemný štrk. Vďaka tomuto „zlepšováku“ je teda vozík schopný aj výletov do prírody po menej náročných turistických chodníkoch. Vozík Whill Ci automaticky kompenzuje bočný sklon cesty a drží používateľa vo vodorovnej polohe.

Elektrický invalidný vozík Whill Ci zvládne cestu aj po náročnejšom teréne.

Taktiež pri ceste dolu kopcom automaticky zapojí elektromagnetické brzdy a zabráni nekontrolovateľnému zrýchleniu. Maximálne stúpanie, ktoré model Ci zvládne je 10 stupňov a obrátku o 360 stupňov zvláda na 75 centimetroch. Batéria v tomto zariadení vydrží až 16 kilometrov a maximálnu rýchlosť výrobca nastavil na 8 km / h. Vodič si pritom môže navoliť až zo štyroch rýchlostných stupňov.

Elektrický invalidný vozík Whill Ci zvládne cestu aj po náročnejšom teréne.

Keďže je dnes doba smartfónov, tak aj vývojári zo spoločnosti Whill siahli po tejto možnosti a umožnili ovládanie vozíka cez mobilnú aplikáciu. Vhod to môže prísť hlavne pre ľudí, ktorí sprevádzajú úplne imobilného človeka. No neposlednou výhodou je skladnosť tohto riešenia. Vozík sa dá rozložiť na tri neveľké časti a vložiť do kufra, kde zaberie miesto stredne veľkej batožiny.

Elektrický invalidný vozík Whill Ci teda zväčší rádius pre imobilných ľudí aj o mierne kopce, či prímestskú prírodu.

Elektrický invalidný vozík Whill Ci zvládne cestu aj po náročnejšom teréne.