Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Amazon chce rozvážať tovar s pozemnými autonómnymi robotmi

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 1. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Amazon už nejaký ten čas rozmýšľa nad autonómnou donáškovou službou, napríklad prostredníctvom dronov. Tentoraz sa však myšlienky držia trocha pri zemi a spoločnosť začala testovať pozemné autonómne roboty, ktoré sa budú pohybovať po chodníkoch v americkom štáte Washington.

Hoci pozemné donáškové roboty možno neznejú tak fascinujúco ako autonómne donáškové drony, tieto roboty sa ukazujú byť reálnejším riešením v krátkodobom horizonte, čo sa týka autonómnej donáškovej služby. Napríklad spoločnosť Starship Technologies nedávno spustila testy svojich pozemných autonómnych robotov, ktoré rozvážajú jedlo študentom a pedagógom v areáli univerzity Georgea Masona vo Virgínii.

Autonómny donáškový robot Amazon Scout.

Pozemné donáškové roboty, ktoré využíva Amazon, nesú označenie Scout. Sú plne poháňané elektrickou energiou a svojim tvarom sa podobajú práve na roboty od Starship Technologies. Tiež majú šesť kolies a využívajú autonómnu navigáciu pre pohyb po chodníkoch, aby sa samé dostali do svojho cieľa. Podľa vyjadrenia spoločnosti Amazon sú pozemné donáškové roboty Scout navrhnuté tak, aby sa bezpečne pohybovali po svojej trase až k miestu dodávky, pričom sa dokážu vyhýbať chodcom, domácim zvieratám a iným prekážkam.

Autonómny donáškový robot Amazon Scout.

Prvá flotila šiestich pozemných donáškových robotov Scout začne doručovať zásielky pre zákazníkov spoločnosti Amazon v okrese Snohomish County, v americkom štáte Washington. Roboty budú pracovať od pondelka do piatku v denných hodinách. Hoci sú určené pre autonómnu donášku, spočiatku v rámci testovania budú sprevádzané zamestnancom spoločnosti Amazon, ktorý bude dohliadať na ich činnosť.

Autonómny donáškový robot Amazon Scout.