Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

General Motors odhaľuje svoje elektrické bicykle pod značkou ARĪV

General Motors odhaľuje svoje elektrické bicykle pod značkou ARĪV
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 2. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť General Motors koncom minulého roka oznámila plány pre výrobu svojich prvých elektrických bicyklov a dnes sme sa dočkali plného odhalenia novej značky ARĪV, po krídlami ktorej vznikla dvojica kompaktných elektrických bicyklov Meld a Merge.

Oba bicykle vychádzajú z dizajnu jednoduchého rámu, ktorého zakrivená jednoliata konštrukcia prechádza od zadného kolesa až po predné, pričom nesie na sebe sedlo a riadidlá. Elektromotor a batéria so stredne výkonným pohonom sú umiestnené pod rámom. Elektrický bicykel zvládne na jedno nabitie batérie prekonať vzdialenosť až 64 kilometrov. Maximálna rýchlosť je 25 km / h. Používateľ môže využiť až štyri stupne asistencie šliapania do pedálov.

Elektrický bicykel ARĪV Meld.

Na prednej a zadnej strane sa nachádza LED osvetlenie a bicykel je tiež vybavený USB portom pre nabíjanie mobilných zariadení. Výrobca na riadidlá bicykla zakomponoval šikovný držiak Quad Lock pre uchytenie smartfónu používateľa. Vďaka sprievodnej mobilnej aplikácii ARĪV môže používateľ využiť rôzne užitočné funkcie, ako je napríklad sledovanie rýchlosti, stavu nabitia batérie a prekonanú vzdialenosť.

Elektrické bicykle Meld a Merge boli navrhnuté pre mestské denne dochádzanie a preto majú kompaktné rozmery. V tomto smere ide Merge ešte o krok ďalej, pretože vďaka skladaciemu kĺbu v strednej časti sa dá pekne zložiť.

Elektrický bicykel ARĪV Merge.

Spoločnosť General Motors začne predávať elektrické bicykle najskôr v Nemecku, Belgicku a Holandsku, kde je zvýšený záujem o takýto spôsob dopravy. Ceny modelov Meld a Merge v Holandsku a Belgicku sú 2 800 EUR a 3 400 EUR. Nemeckí záujemcovia zaplatia o niečo menej, 2 750 EUR za model Meld a 3 350 EUR za model Merge. Bicykle by mali byť dostupné v druhom štvrťroku 2019.

Spoločnosť General Motors prináša vlastnú značku elektrických bicyklov pod značkou ARĪV.