Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Elektrický vozík, ktorý zoberie invalidných jazdcov do terénu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 3. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Poľský inžinier Jack Skopinski sa už niekoľko rokov zaoberá vývojom elektrických trojkoliek a štvorkoliek pod označením EV4. Najnovší prírastok EV4 Mountain Cart je pritom navrhnutý pre telesne postihnutých jazdcov, ktorí s ním môžu brázdiť po prašných cestách, trávnatých kopcoch či si zajazdiť v lese.

Nová štvorkolka si zachováva typický priemyselný dizajn svojich súrodencov. Je vyrobená z kvalitného leteckého hliníka a ocele, pričom upúta pohľad nielen svojou konštrukciou, ale aj výraznou farebnou schémou s možnosťami vo farbe zelenej, žltej, oranžovej, ružovej alebo fialovej.

EV4 Mountain Cart dostal do výbavy dva motory s výkonom 1 000 W, ktoré sú umiestnené v nábojoch zadných kolies. Ovládanie pohonu sa pre telesne postihnutých jazdcov presunulo kompletne na riadidlá elektrického vozíka. Ten dosahuje maximálnu rýchlosť 40 km / h. Pod prednou „kapotou“ sa nachádza 36 V / 23 Ah batéria, ktorá na jedno nabitie poskytne dojazd približne 50 až 80 kilometrov. Batéria sa do plnej kapacity nabije za 3 až 4 hodiny.

Elektrický vozík EV4 Mountain Cart

Každé 20 palcové koleso má terénne pneumatiky 20x2.125 Kenda a sú vybavené kotúčovými brzdami a hydraulickým odpružením, ktoré pomáha tlmiť nárazy. Údaje o trase a stave batérie sa zobrazujú prostredníctvom LCD displeja. Elektrický vozík Mountain Cart má rozmery 160 x 138 x 90 centimetrov. Sedadlo s bezpečnostným pásom sa dá nastaviť pre jazdcov s rôznymi proporciami, pričom maximálna nosnosť je 130 kilogramov.

Elektrický vozík EV4 Mountain Cart nie je schválený pre jazdu na verejných komunikáciách, takže pre jeho prevetranie treba vyhľadať dobrodružnejšie cesty. Je k dispozícii za cenu začínajúcu sa od 5 285 dolárov.

Elektrický vozík EV4 Mountain Cart

Elektrický vozík EV4 Mountain Cart