Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Trojkolka Tris s elektrickou asistenciou je pripravená rezať zákruty

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 3. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Niektorí ľudia pred bicyklom radšej uprednostnia trojkolku, najmä kvôli jej stabilite. No tá zase nie je taká zručná pri zabáčaní. To bol aj dôvod, prečo talianski vývojári vytvorili trojkolku Tris Bike, ktorá tento problém rieši kolesami, ktorá sa dajú nakláňať do strán, čo zefektívni jazdu do zákrut.

Tris Bike má mechanizmus, ktorý umožňuje dvom predným kolesám sa nakloniť až o 30 stupňov do strany voči rámu trojkolky. Kolesá sa tiež dokážu otáčať maximálne o 60 stupňov, čo dáva trojkolke relatívne úzky polomer otáčania. Po zastavení môže jazdec použiť páčky na riadidlách, ktorá zablokuje mechanizmus a udrží kolesá v zvislom smere, takže trojkolka zostane stáť bez toho, aby jazdec musel položiť nohu na cestu. Okrem toho parkovací brzdový systém zabráni samovoľnému pohybu alebo prevráteniu, aj keď je trojkolka ponechaná bez dozoru, takže nie je potrebný žiaden stojan.

Elektrická trojkolka Tris Bike.

Trojkolka Tris Bike disponuje navyše elektrickou asistenciou šliapania do pedálov, o ktorú sa postará 250 wattový motor v zadnom náboji kolesa, ktorý poháňa 30 V 160 Wh lítium-iónová batéria. Aj vďaka rekuperačnému systému, ktorý pri brzdení zbiera energiu, môže trojkolka na jedno nabitie batérie prekonať vzdialenosť až 30 kilometrov. Batéria sa nabije do plnej kapacity za približne tri hodiny.

Dojazd samozrejme závisí od zvoleného režimu elektrickej asistencie, ktorá sa nastavuje prostredníctvom sprievodnej mobilnej aplikácie pre systémy iOS a Android. V najvyššom režime asistencie môže jazdec šliapať pri maximálnej rýchlosti 25 km / h. Aplikácia tiež poskytne informácie o stave nabitia batérie, aktuálnej rýchlosti a prejdenej vzdialenosti. Okrem verzie Fix je k dispozícii aj verzia trojkolky Split, ktorá sa dá rozložiť na dve časti pre ľahšie prevážanie. Portfólio uzatvára model Light, ktorý nemá elektrický pohon.

Elektrická trojkolka Tris Bike.

Trojkolky Tris Bike sú momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter. Model Light stojí 1 785 EUR, pričom plánovaná maloobchodná cena bola stanovená. Model Fix má cenovku 2150 EUR (maloobchodná cena 2900 EUR) a najdrahší model Split stojí 2 559 EUR (maloobchodná cena 3100 EUR). Za predpokladu, že sa vyzbiera dostatok finančných prostriedkov pre spustenie výroby, prvé kusy by mali byť distribuované pre podporovateľov kampane niekedy v priebehu augusta tohto roku.

Elektrická trojkolka Tris Bike.