Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Elektrický skejtbord Evolve GTR reže zákruty s ohybnou batériou

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 5. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Evolve pridala do svojho portfólia elektrifikovaných longboardov nový prírastok, ktorý je ďalším stupňom evolúcie vo vývoji týchto dopravných prostriedkov, určených predovšetkým pre zábavu. Séria GTR si prináša viaceré pozoruhodné vylepšenia, vrátane nového dizajnu ohybných batérií.

Nová séria elektrických skejtbordov Evolve GTR, respektíve v tomto prípade takzvaných longboardov, využíva pre pohon dvojicu motorov s výkonom 1 500 wattov, ktoré sú umiestnené v zadných kolesách. K dispozícii sú dva rôzne typy modelov, pričom každý z nich má dve možnosti nastavenia kolies.

Model Bamboo GTR si prináša estetický retro dizajn s exponovanou drevenou povrchovou úpravou a trojvrstvovým bambusovým a dvojvrstvovým skleneným vláknom medzi vrchnou a spodnou vrstvou. nimi. Na druhej strane model Carbon GTR je vyhotovený v modernom štýle zo 100 percent uhlíkových vlákien s čiernym matným povrchom.

Elektrické skejtbordy Evolve zo série GTR.

Batéria je úhľadne ukrytá v priehradke pod doskou a rovnako ako pri predchádzajúcich návrhoch nevyčnieva príliš zo spodnej strany. No odlišnosť oproti starším modelom je práve v prevedení batérie. Jednotlivé batériové články sú umiestnené v štvordielnej konštrukcii a dokážu sa ohýbať o väčší stupeň, vďaka čomu získa jazdec precíznejšiu kontrolu pri ostrom otáčaní. Batériové články nie sú spojené vodičmi, čím sa podarilo dosiahnuť dokonalejší a bezpečnejší dizajn vo vnútri priehradky.

Elektrické skejtbordy Evolve sa vždy vyznačovali vysokým výkonom a to sa nemení ani s novou sériou GTR. Dojazd samozrejme závisí od toho, aké kolesá si jazdec zvolí. Tie sa dajú ľahko meniť s pomocou dodaného nástroja a tak sa jazdec môže rýchlo z bežnej cesty presunúť aj do náročného terénu. 97 milimetrové uretánové cestné kolesá umožnia modelom Carbon GTR a Bamboo GTR prejsť vzdialenosť až 50 kilometrov na jedno nabitie, zatiaľ čo so 178 mm kolesami pre drsnejší terén zvládnu elektrické skejtbordy prekonať vzdialenosť okolo 30 kilometrov.

Elektrický skejtbord Evolve Bamboo GTR.

S kolesami na cesty dosiahnu nové elektrické skejtbordy maximálnu rýchlosť 42 km / h, no aj s kolesami pre terén to bude pri maximálnej rýchlosti 36 km / h stále poriadne adrenalínová jazda. Ovládanie je zabezpečené prostredníctvom Bluetooth ovládača, ktorý zobrazí stav nabitia batérie a umožní jazdcom si vybrať režim ECO, ktorý má konštantný výkon s pomalšou krivkou zrýchlenia alebo režim PRO, ktorý uprednostňuje výkon s agresívnejšou krivkou zrýchlenia.

Nový elektrický skejtbord Evolve Bamboo GTR stojí 1 899 AUD (približne 1 173 EUR), zatiaľ čo model Evolve Carbon GTR dostal cenovku 1 999 AUD (asi 1 235 EUR). Distribúcia prvých objednaných kusov sa začne na začiatku júla tohto roku.

Elektrický skejtbord Evolve Bamboo GTR.