Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Kufor Escape S používa svoje kolieska pre nabíjanie integrovanej power banky

Kufor Escape S používa svoje kolieska pre nabíjanie integrovanej power banky
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 9. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Existujú kufre vybavené veľkými batériami, takzvanými power bankami, ktoré sa dajú použiť na nabíjanie mobilných zariadení na cestách. Túto batériu je však potrebné pravidelne nabíjať. Nový kufor Escape S od spoločnosti Rollogo však dokáže nabíjať svoju batériu s pomocou točenia vlastných koliesok.

Každé zo štyroch koliesok kufra Escape S je spojené s generátorom, ktorý počas točenia koliesok dodáva energiu do lítium-polymérovej power banky s kapacitou 8 000 mAh. Používateľ môže zabudovanú batériu použiť pre nabíjanie svojho smartfónu, tabletu či notebooku prostredníctvom svojice portov USB. Podľa vývojárov dokáže 10 minútové točenie koliesok kufra poskytnúť energiu pre približne 1 hodinu a 10 minút hovoru s bežným smartfónom. Samotná power banka má výdrž okolo 10 hodín nabíjania a dá sa z kufra vybrať pre flexibilnejšie nabíjanie.

Kufor Rollogo Escape S.

Navyše je v power banke integrovaný Bluetooth modul, ktorý umožní komunikáciu s mobilnou aplikáciou pre operačné systémy iOS a Android. V spojení s elektronikou je tak kufor schopný informovať používateľa cez aplikáciu, že batéria sa blíži k vybitiu. Okrem toho upozorní, ak niekto iný uvedie kufor do pohybu. Ak používateľ svoj kufor niekde odloží a nevie ho nájsť, aplikácia zobrazí miesto, kde bola naposledy v dosahu Bluetooth signálu.

Kufor Rollogo Escape S.

Medzi ďalšie vlastnosti kufra Escape S patrí pružinové odpruženie koliesok, trojčíselný zámok kompatibilný s TSA, odnímateľný priestor pre uloženie notebooku, teleskopická rukoväť a ľahko prístupný priečinok pre umiestnenie vecí, ako sú napríklad doklady či letenky. To znamená, že kufor spĺňa rozmerové požiadavky na príručnú batožinu do lietadla.

Nový kufor Rollogo Escape S sa dá získať prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter za 399 dolárov. Maloobchodná cena po skončení kampane bola stanovená na 599 dolárov. Dodávka prvých kusov pre podporovateľov kampane je naplánovaná na apríl 2020.

Kufor Rollogo Escape S.