Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Senzory Valerann zistia bezpečnejšie a inteligentnejšie cesty

Senzory Valerann zistia bezpečnejšie a inteligentnejšie cesty
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 2. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vo svete založenom na dátach chce spoločnosť Valerann prostredníctvom svojich inteligentných cestných senzorov optimalizovať riadenie dopravy, informovať účastníkov cestnej premávky a podporovať autonómne vozidlá. Táto IoT platforma s umelou inteligenciou poskytuje v reálnom čase podrobné informácie o všetkom, čo sa deje na cestách.

Víziou vývojárov zo spoločnost Valerann je revolúcia v odvetví inteligentnej dopravy. S inteligentnými senzormi Valerann, ktoré sú integrované priamo vo vozovke medzi vodorovným cestným značením, sa tak z ciest môže stať pripojená infraštruktúra. Tá poskytne komplexné údaje o doprave v reálnom čase. Tieto dáta môžu prispieť k vývoji inovatívnych technológií v dopravnom ekosystéme budúcnosti.

Cestný senzorický systém Valerann

Každá jednotka je vybavená šiestimi rôznymi snímačmi a je napájaná solárnou energiou. Dáta zhromaždené z cestných senzorov sa pomocou IoT siete LoRA prenášajú do cloudu spoločnosti, kde algoritmy strojového učenia transformujú údaje v reálnom čase do rôznych analýz. Sieť môže sledovať jazdný model každého jedného vozidla na ceste a tok informácií umožní dopravným aplikáciám poskytovať presnejšie a rôznorodejšie služby a odporúčania.

Kritické dáta v reálnom čase môžu pomáhať nielen vodičom, ale v budúcnosti by mohli napríklad informovať prepojené autonómne vozidlá o vzájomnej polohe či rizikách na ceste a poskytnúť im informácie o premávke v jednotlivých jazdných pruhoch.

Cestný senzorický systém Valerann

Senzory Valerann môžu navyše používať diaľkovo ovládateľné LED diódy, ktorými môžu vyjadrovať jednoduché správy vodičom kdekoľvek na cestách. Napríklad osvetlenie sa zmení na modré, ak je na vozovke poľadovica. Cestný pruh sa môže uzavrieť červeným osvetlením alebo blikaním červeného osvetlenia sa upozorní vodič, že ide nesprávnym smerom. Postupné blikanie radu oranžových svetiel zase môže požiadať vodičov, aby spomalili.

Cieľom spoločnosti Valerann je priniesť do našej najväčšej infraštruktúry, ktorá sa od 70. rokov minulého storočia takmer nezmenila, technológiu pre zvýšenie bezpečnosti a pohodlia cestovania po cestných komunikáciách.

Cestný senzorický systém Valerann