Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vekkit chce zefektívniť konverziu bežného bicykla na elektrický

Vekkit chce zefektívniť konverziu bežného bicykla na elektrický
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 6. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

K dispozícii je niekoľko súprav, ktoré vám umožnia premeniť bežný bicykel na elektrický bicykel výmenou predného kolesa za koleso poháňané elektromotorom. Nová súprava Vekkit však chce ponúknuť oveľa lepší a jednoduchší prístup ku elektrickej konverzii.

Problém s väčšinou elektricky poháňaných kolies spočíva v tom, že ak sa rozhodnete používať upravený bicykel ako obyčajný bicykel, čaká vás opätovná výmena pôvodného predného kolesa. Hoci si môžete nechať „poháňané“ koleso na bicykli a jednoducho vypnúť elektrickú asistenciu, váha motora, batérie a elektroniky sa odzrkadlí na ťažšom šliapaní to pedálov.

Súprava pre konverziu bežného bicykla na e-bicykel Vekkit.

Poľskí návrhári sa tento problém rozhodli vyriešiť pomocou svojho systému Vekkit, ktorý presúva batériu a elektroniku do kompaktnej tašky na riadidlá bicykla. Keďže predné koleso tak obsahuje už iba motor v náboji, je dostatočne ľahké na to, aby mohlo zostať na bicykli po celú dobu. Používateľ si vie prídavnú tašku s elektronikou a batériou jednoducho vybrať rýchloupínacieho držiaka a môže si tak vychutnať aj jazdu na bicykli bez elektrickej asistencie.

Senzor na kľuke pedála prenáša údaje o kadencii v reálnom čase do riadiaceho modulu v taške na riadidlách a dáva mu vedieť, kedy spustiť motor, aby poskytol pomoc pri šliapaní do pedálov. Jazdec môže využiť sprievodnú mobilnú aplikáciu pre operačné systémy iOS a Android na veci, ako je napríklad kontrola stavu nabitia batérie a výber nastavenia úrovne elektrickej pomoci, aj keď sa na to dá použiť i diaľkové ovládanie.

Súprava pre konverziu bežného bicykla na e-bicykel Vekkit.

Na výber sú súpravy s 200 alebo 250-wattovými motormi a 252 alebo 360 Wh lítium-iónovými batériami. Batérie by mali poskytnúť dostatok energie na dojazd do vzdialenosti 20 až 50 km, respektíve 40 až 75 km na jedno nabitie. Pri oboch motoroch je maximálna rýchlosť obmedzená na 25 km / h.

Súprava pre konverziu bežného bicykla na e-bicykel Vekkit sa dá zakúpiť na stránkach výrobcu. Ceny sa začínajú od 600 EUR, v závislosti od vybranej konfigurácie.

Súprava pre konverziu bežného bicykla na e-bicykel Vekkit.