Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Bianchi pokrýva naraz mestské, turistické aj horské e-bicykle

Bianchi pokrýva naraz mestské, turistické aj horské e-bicykle
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 1. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Taliansky výrobca bicyklov Bianchi, ktorý sa radí medzi jedny z najstarších značiek na trhu, teraz prichádza s celou rodinou elektrických bicyklov e-Omnia, ktorá zahŕňa až päť modelov. Tie pritom pokrývajú tri rôzne kategórie bicyklov.

Názov „Omnia“ znamená v latinčine „všetko“ a odráža tak ambície najnovšej platformy Bianchi Lif-e Electric Intelligence, ktorá chce ponúknuť „dokonalý elektrický bicykel pre každého jazdca“. Sortiment preto zahŕňa e-bicykle pre jazdu po meste, na turistické túry a terénne horské bicykle.

Všetky elektrické bicykle e-Omnia poháňa motor Bosch Performance Line CX 250 W s krútiacim momentom 85 Nm, ktorý s asistenciou šliapania do pedálov pomáha jazdcovi zvýšiť jeho výkon až o 340 percent. Každý model je dodávaný s integrovaným osvetlením spredu, zboku a zozadu, pričom sa predpokladá, že predné a zadné svetlá poskytujú výkon 40 luxov na dosah osvetlenia do 100 metrov, pričom ebike je viditeľný aj pre ostatných účastníkov cestnej premávky na vzdialenosť až 500 metrov.

Model C je postavený na stupňovitom zliatinovom ráme, ktorý je k dispozícii v troch veľkostiach a je dodávaný s piatimi alebo desiatimi prevodovými stupňami. Tieto e-bicykle môžu byť vybavené 500-Wh batériou Bosch Powertube alebo 625-Wh jednotkou pre dojazd do vzdialenosti až 110 km na jedno nabitie.

Elektrický bicykel Bianchi e-Omnia C.

Bicykel má predný odpruženú vidlicu Suntour so zdvihom 100 mm, kotúčové brzdy Shimano a 28-palcové kolesá s pneumatikami Schwalbe Marathon E-Plus. K dispozícii je buď pásový alebo reťazový prevod. Mestskí jazdci si môžu tento model zakúpiť za 3 320 EUR.

Typ T je navrhnutý pre mestskú jazdy alebo na víkendové výlety do prírody. Dodáva sa v mužskom a ženskom prevedení rámu a v troch veľkostiach. Sú k dispozícii modely s 5, 10 a 12-timi prevodovými stupňami a majú rovnaké 500-Wh alebo 625-Wh batérie ako model C. No ich výhodou je, že sa dajú použiť v konfigurácii s dvoma batériami pre dojazd do vzdialenosti až 195 kilometrov na jedno nabitie.

Predná odpružená vidlica Suntour ponúka zdvih 120 mm, je možné si zvoliť reťazový alebo pásový prevod, e-bicykel sa valí na na 28-palcových kolesách s pneumatikami Schwalbe alebo WTB a prináša si aj jedinečný systém nosičov integrovaných do rámu, ktorý umožní pripevniť tašky alebo detskú sedačku.

Elektrický bicykel Bianchi e-Omnia T.

Zdatnejší typ FT zdieľa so svojim súrodencom mnoho funkcií, no je plne odpružený s prednou vidlicou Rockshox a zadným tlmičom, má 12-rýchlostnú prehadzovačku Shimano, reťazovým prevod a 29-palcové kolesá s pneumatikami Schwalbe Hurricane. Elektrické bicykle typu T začínajú s cenou na 3 370 eurách, pri niektorých modeloch je možné si zvoliť aj predné ABS.

Jazdci, ktorí sa chystajú vydať do terénu si môže zvoliť modely horských elektrických bicyklov typu X alebo FX. Prvý menovaný je takzvaný hardtail e-MTB s hliníkovým rámom v troch veľkostiach a je k dispozícii 11 alebo 12 rýchlostný model. Predná odpružená vidlica sa pochváliť zdvihom 120 mm, reťazovým prevodom a 29-palcovými kolesami „obutými“ do Kenda Booster. Pre jazdu v teréne nechýbajú integrované blatníky.

Model FX bol navrhnutý tak, aby vyhovoval potrebám zdatnejších jazdcov. Má zliatinový rám v troch veľkostiach a plné odpruženie Rockshox. K dispozícii je 12-rýchlostná prehadzovačka SRAM, 29-palcové kolesá s pneumatikami Kenda Hellcat a štvorpiestikové kotúčové brzdy Shimano.

Elektrický bicykel Bianchi e-Omnia X.

Oba modely sú k dispozícii s možnosťou ABS a ponúkajú rovnaký výber batérií ako cestovné modely, pričom nastavenie duálnej batérie poskytne dojazd až 142 kilometrov na jedno nabitie. Ceny začínajú od 3 450 euro.

Online konfiguračný nástroj spoločnosti Bianchi pritom poskytne jazdcom až 8 500 možných kombinácií farieb, funkcií a špecifikácií pre jedinečnejšiu konfiguráciu elektrického bicykla e-Omnia.