Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

E-bicykle Nox získali vymeniteľný elektrický pohon všetko v jednom

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 2. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Najnovšie elektrické bicykle od nemeckej spoločnosti Nox Cycles prahnú po mestských komunikáciách, aj po lesných chodníkoch. Spája ich jediný elektrický pohon všetko v jednom, ktorý sa môže medzi nimi jednoducho vymieňať. Jazdci sa tak môžu vydať s jediným pohonom na cestu do práce a potom cez víkend do lesov a do hôr.

Nový modelový rad elektrických bicyklov „Take 2 E-Ride 1“ sa spolieha na pohon Evation od nemeckej spoločnosti Fazua. Na rozdiel od typického elektrického pohonu pre bicykle je pohon Evation zabalený do odnímateľného modulu typu všetko v jednom, ktorý sa zasunie do spodnej rámovej trubky bicykla. Tento elegantný valec má integrovanú 252-Wh batériu, 250 W motor a elektroniku. Tým pádom je snímač krútiaceho momentu / kadencie šliapania jediný hardvérový komponent, ktorý je pevne namontovaný na bicykli. Batéria sa tiež vyberá osobitne z krytu elektrického pohonu, aby ju mohli jazdi ľahko vymeniť za novú.

Elektrický bicykel Nox Metropolis s vymeniteľným pohonom Fazua Evation.

Keďže je najťažší hardvér integrovaný v odnímateľnom module s hmotnosťou 4,6 kilogramu, bicykle vybavené technológiou Evation môžu jazdiť aj bez elektrickej asistencie, pričom nemusia so sebou ťahať ťažký a veľký motor alebo akumulátor. K dispozícii je kryt na zakrytie vykuchanej spodnej trubice a odkrytých elektrických spojení, keď sa jazdí bez elektrického pohonu.

Medzi nové elektrické bicykle s pohonom Evation patria celoodpružené modely Helium s rámom vyrobeným z uhlíkových vlákien, ktoré sú vo variantoch endruro a plne horského bicykla. Pre rok 2021 pridal výrobca aj úplne novú sériu s názvom Metropolis. Tá je údajne inšpirovaná horami, ktoré obklopujú rakúsky závod Zillertal a ulicami hlavného mesta Berlín. E-bicykle Metropolis sú tak navrhnuté na dochádzanie v meste s elektrickou asistenciou, ako aj na príjemnú jazdu po poľných cestách.

Elektrický enduro bicykel Nox Helium 7.1 s vymeniteľným pohonom Fazua Evation.

Dizajn vymeniteľného elektrického pohonu Evation je najlepšie využitý na spojenie mesta a hôr v balíku „Take 2 E-Ride 1“. Ten obsahuje model elektrického horského bicykla Helium, mestský e-bicykel Metropolis a jednu jednotku vymeniteľného pohonu Fazua Evation, o ktorú sa môžu oba bicykle deliť. To ušetrí nákup dvoch samostatných batérií a motorov, ak chce jazdec používať rozdielne typy bicyklov. Na každom bicykli sa dá samozrejme jazdiť aj bez elektronického pohonu.

Cena balíka „Take 2 E-Ride 1“ s elektrickými bicyklami Helium a Metropolis sa pohybuje od 8 699 do 10 699 EUR, v závislosti od špecifikácie bicykla. Pre porovnanie, model Helium 7.1 Enduro Expert Granit a model Metropolis Hacker, ktoré sú zahrnuté v balíku za 8 699 EUR by pri individuálnom nákupe dokopy stáli 9 798 EUR.

Elektrický horský bicykel Nox Helium 5.9 Pro Phantom s vymeniteľným pohonom Fazua Evation.

Balík „Take 2 E-Ride 1“ s elektrickými bicyklami Helium a Metropolis.