Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

E-motocykel Tatamel sa dá zložiť a zasunúť pod pracovný stôl

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 11. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci elektrický motocykel môže byť zábavnou a ekologickou formou dopravy v meste, hľadanie parkovacieho miesta môže byť problematické. No nie však pre zaujímavý skladací elektrický motocykel Tatamel, ktorý sa dá zložiť tak, aby sa bez problémov zmestil pod pracovný stôl.

Skladací elektrický motocykel Tatamel, ktorý skonštruovali japonskí vývojári zo startup spoločnosti Icoma, je v súčasnosti vo fáze plne funkčného prototypu a spoločnosť ho plánuje zaviesť do výroby.

Skladací elektrický motocykel Tatamel.

Keď je e-motocykel rozložený a nachystaný na jazdu, meria 1 230 milimetrov na dĺžku, 1 000 milimetrov na výšku a 650 milimetrov na šírku. Jeho 600-wattový motor je poháňaný 12 Ah lítium-iónovo-fosfátovou batériou, ktorá poskytne maximálnu rýchlosť 40 km / h a dojazd do vzdialenosti približne 50 kilometrov na jedno nabitie. Tieto údaje o výkone sú odhady pre finálny komerčný model.

Skladací elektrický motocykel Tatamel.

Po zložení pre lepšie skladovanie, má Tatamel rozmery len 700 x 680 x 260 milimetrov. Stále sa dá s ním pohybovať po prednom kolese a sade zadných sklopných koliesok podobných tým na skejtborde, pričom jazdec ho ťahá za sklopnú rukoväť.

Skladací elektrický motocykel Tatamel.

Niektoré z jeho ďalších funkcií zahŕňajú predné a zadné odpruženie, systém plného LED osvetlenia, možnosť nabíjania iných zariadení z batérie a vymeniteľné bočné panely pre reklamu alebo iné značenie. Podľa spoločnosti Icoma je vozidlo legálne klasifikované ako moped (aspoň v Japonsku), takže jazdcom by mal stačiť štandardný vodičský preukaz.

Momentálne nie je známe, kedy by mohol byť Tatamel komerčne dostupný.

Skladací elektrický motocykel Tatamel.