Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

DVR80 v sebe kombinuje zadné cyklistické svetlo a kameru

DVR80 v sebe kombinuje zadné cyklistické svetlo a kameru
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 12. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Zadné svetlo je dôležitou súčasťou cyklistickej výbavy, zatiaľ čo dozadu smerujúca kamera umožní nahrávanie jazdy, čo môže byť užitočné v prípade stretu s autom. Spoločnosť TOOO Cycling preto vytvorila zariadenie s názvom DVR80, ktoré v sebe kombinuje obe funkcie.

Zadné cyklistické svetlo a kamera v jednom DVR80 má svietivosť 80 lúmenov a údajne dokáže nahrávať video v rozlíšení 1080p pri rýchlosti 30 snímok za sekundu po dobu až 9,5 hodiny na jedno nabitie lítium-iónovej batérie s kapacitou 2 500 mAh. Obrazový CMOS snímač Sony IMX323 údajne exceluje pri snímaní ostrého videa aj v horších svetelných podmienkach.

Zadné cyklistické svetlo a kamera v jednom TOOO Cycling DVR80.

Video sa zaznamenáva v nepretržitej sľučke, pričom novšie zábery neustále prepisujú to, čo bolo zaznamenané predtým. Keď integrovaná inerciálna meracia jednotka zistí, že došlo k havárii, najnovšie zábery z kamery sa uložia na zabudovanú SD kartu. Toto video sa potom môže použiť pri dokazovaní, že cyklista nebol na vine, teda za predpokladu, že naozaj nebol.

Zadné cyklistické svetlo a kamera v jednom TOOO Cycling DVR80.

Zariadenie je navyše vodotesné s krytím v štandarde IPX5, pričom odolá striekaniu vody pod nízkym tlakom z akéhokoľvek uhla. Kombo zadného svetla a kamery má výšku 165 milimetrov a váži 90,5 gramu. Dá namontovať aj na aerodynamické sedlovky prostredníctvom priloženého adaptéra.

Zadné cyklistické svetlo a kamera v jednom TOOO Cycling DVR80.

DVR80-tka je momentálne súčasťou startup kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať od 179 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena je 193 dolárov. Ak sa podarí vyzbierať dostatok finančných prostriedkov na rozbehnutie výroby, zariadenie by sa malo dostať k podporovateľom kampane niekedy v priebehu februára 2022.