Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Elegantné hodinky Joago sa zamerali na udržateľnosť

Elegantné hodinky Joago sa zamerali na udržateľnosť
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 11. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vývojári zo startup spoločnosti Joago čerpali inšpiráciu z oceánov a z odpadu materiálov, ktorý ich znečisťuje, a vytvorili rad udržateľne vyrábaných hodiniek. Tie sú vyrobené prevažne z recyklovaných materiálov a sú určené pre ľudí, ktorým nie je ľahostajné znečisťovanie oceánov, a ktorí zároveň chcú na zápästí nosiť štýlové zariadenie.

Produktový rad hodiniek Joago bol vytvorená s ohľadom na recyklovanie plastov a ďalších odpadových produktov. Inak povedané, odpad zozbieraný z pobrežných oblastí v juhovýchodnej Ázii je recyklovaný a premenený na materiál pre remienky, zatiaľ čo nerezová oceľ hodiniek je tiež recyklovateľná. Vďaka rýchloupínaciemu mechanizmu sa majitelia môžu rozhodnúť aj pre remienky, ktoré sú vyrábané z ananásového odpadu alebo z vegánskych produktov.

Hodinky Joago vyrábané prevažne z recyklovaných materiálov.

Ciferník vyrobený zo zafírového krištáľu sa môže pochváliť odolnosťou proti poškriabaniu, zatiaľ čo ručičky a značky hodín sú vybavené luminiscenčnou farbou, aby vedel používateľ bez problémov určiť čas aj v tme.

Do portfólia boli pritom zaradené tri modely. Prvým z nich sú solárne napájané hodinky Soleos, ktoré sú vodotesné do hĺbky 100 metrov. Ďalej sú to hodinky Eos, ktoré sú vodotesné do hĺbky 50 metrov a trojicu uzatvára model hodiniek Terra, ktoré sú určené pre tých, ktorí trávia viac času na suchu, pretože sú vodotesné len do hĺbky 3 metre.

Hodinky Joago vyrábané prevažne z recyklovaných materiálov.

Výrobca tvrdí, že s každým predaným kusom hodiniek sa z oceánu odstráni 0,45 kilogramu odpadu. Všetky modely sú teraz k dispozícii na predbežnú objednávku formou podpory startup kampane na portáli Kickstarter. Model Terra je ponúkaný za 79 dolárov, model Eos za 139 dolárov a model Soleos dostal cenovku 229 dolárov. Distribúcia by sa mala začať v apríli 2021, samozrejme za predpokladu, že sa podarí vyzbierať požadovaný suma na rozbehnutie výroby.

Hodinky Joago vyrábané prevažne z recyklovaných materiálov.