Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

ESET na MWC 2018 hovorí o rizikách Smart Home zariadení

ESET na MWC 2018 hovorí o rizikách Smart Home zariadení
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 2. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Bezpečnostná spoločnosť ESET vydáva na tohtoročnom podujatí Mobile World Congress (MWC) v španielskej Barcelone svoje najnovšie bezpečnostné riešenie určené pre zariadenia zapojené do ekosystému Internetu vecí. Zároveň ESET zverejňuje svoj výskum o bezpečnostných dôsledkoch takzvaných Smart Homes, teda domov alebo bytov vybavených zariadeniami pripojenými do Internetu vecí (Internet of Things – IoT).

„Ako dôsledok narastajúceho počtu škodlivých aplikácií a cielených útokov badáme kontinuálny nárast Android malvéru, ktorého súčasťou je aj ransomware. Teda škodlivý kód, ktorý infikované zariadenie zablokuje a za jeho odblokovanie vyžaduje výkupné. Na trhu je zároveň k dispozícii stále viac zariadení pripojiteľných na internet, riziko pre domácich používateľov a firmy preto nikdy nebolo väčšie,“ hovorí Juraj Malcho, technologický riaditeľ spoločnosti ESET. „MWC je pre nás skvelou platformou prostredníctvom ktorej môžeme zdieľať náš najnovší výskum týkajúci sa digitálneho súkromia tak, aby boli používatelia lepšie chránení nie len teraz ale aj v budúcnosti,“ dopĺňa Malcho.

Hackeri u vás doma?

 

Smart Home hračky boli na tohtoročnom veľtrhu CES veľkou témou a niet pochýb, že tomu je tak aj pri najnovších a najinovatívnejších smart zariadeniach, ktoré sú vystavované aj na MWC 2018. Domácnosti nakupujú stále viac pripojených zariadení. Používateľom prinášajú mnoho benefitov avšak aj riziká, pretože ľudia tak zdieľajú viac osobných dát o svojich každodenných životoch.

Sú obavy ohľadom smart zariadení oprávnené? Na zistenie odpovede výskumníci z ESETu testovali, ako Smart Home zariadenia komunikujú so sieťou a výrobcami. Počas MWC spoločnosť ESET ukáže na tento účel vytvorený smart home, v ktorom bude ESET tím demonštrovať, aké potenciálne hrozby predstavujú tieto zariadenia voči bezpečiu a súkromiu členov domácnosti.

Nové riešenia pre nové technológie

 

Vedeli ste, že 90 percent všetkých Android televízorov má byť zraniteľných voči hackerom? Nepremeškajte preto vydanie nového ESET riešenia pre Android TV, ktoré poskytuje pokročilú technológiu na ochranu pred kyberkriminálnikmi, ktorí sa zameriavajú na pripojené TV.

Ransomware ako globálna hrozba

 

Rok 2017 bol určite rokom ransomwaru. WannaCry a (Not)Petya ukázali, aký chaos dokáže ransomware vyvolať. ESET na MWC 2018 vydá najnovší výskum o Android ransomwari a o tom, ako sa tento druh škodlivého kódu vyvinul na globálnu hrozbu, ktorá má vplyv aj na mobilných operátorov a poskytovateľov internetového pripojenia. Súčasťou výskumu budú aj informácie, ako ESET úspešne pomáha chrániť pred touto vyvíjajúcou sa hrozbou.

Ilustračné foto (Zdroj: ESET)

(Zdroj: Tlačová správa ESET)