Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Meizu MX4: Výkonné osemjadro v odolnom obale

Meizu MX4: Výkonné osemjadro v odolnom obale
Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
2. 9. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V Číne dnes predstavili nový smartfón Meizu MX4, ktorý je novou vlajkovou loďou spoločnosti. A má sa veru čím chváliť - vo vnútri sa mu nachádza až osem jadier v podaní procesora MediaTek, displej má full HD rozlíšenie a nechýba nová povrchová úprava.

Smartfóny Meizu možno u nás nie sú najznámejšie, no v zahraničí patria už medzi stálu, osvedčenú značku. Svoje miesto si chce Meizu ďalejobhájiť aj svoju novinkou v názvom MX4, ktorá sa pýši viacerými slušnými parametrami.

MX4 má hliníkové odolné telo, ktoré je z materiálu často využívanom aj v leteckom priemysle. Dominantou prednej strany je displej, ktorý má veľkosť 5,4 palca a rozlíšenie full HD (1,920 x 1,152 pixelov). Podsvecujú ho diódy LED, je o 33% jasnejší a o 20% vylepšenejší v rámci farebného gamutu.

Za výkon MX4-ky môže hovoriť fakt, že je až o 75% výkonnejší, ako jeho predchodca. Môže za to vybavenia procesora v podobe 8 jadier Exynos. Obsahujú technológiu big.LITTLE, ktorú poznáme aj zo Samsung Galaxy Tab S. Procesor má silnejšiu polovicu s nižším výkonom na jednoduchšie požiadavky, ale zvyšné 4 jadrá slúžia na poriadny výkon. K dispozícii sú (pravdepodobne) 3 GB pamäte RAM a vnútorný úložný priestor má kapacitu 16 GB.

Nebude chýbať ani podpora LTE, samozrejmosťou je Bluetooth (verzia 4.0) a WiFi. Operačný systém je tu v podobe Androidu 4.4. Cena by sa mala pohybovať okolo 400 dolárov.