Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

HTC a jeho Žiadostivé oko s 13 mpx

Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
10. 10. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Známe selfie, teda autoportréty sa stali už dávno fenoménom – objavujú sa denne v podobe miliónov obrázkov na sociálnych sieťach, či sa len tak posielajú priateľom. Stali sa symbolom instantných správ a výrobca HTC reaguje na tento dopyt svojím spôsobom – ponúka smartfón s rozlíšením 13 mpx. Vpredu!

Mobilná novinka má názov HTC Desire Eye (niečo ako žiadostivé oko, mimochodom). A že to oko je poriadne žiadostivé, hovorí najmä parameter v podobe 13 mpx na prednej strane. Nachádza sa trochu netradične v strednej hornej časti, nad displejom. A aby boli fotografie poriadne, výrobca tu vsadil aj duálny LED blesk. Okrem dobre fotografie si samozrejme môžete spraviť aj dobré video, takže vás poteší možnosť full HD záberov s 30 obrázkami za sekundu. Desire Eye je zároveň prvým zariadením HTC, ktoré obsahuje vylepšenia pre fotoaparát s názvom Eye Experience a časom bude súčasťou aj ďalších nadchádzajúcich noviniek. Zaujímavou funkciou je napríklad sledovanie tváre počas videohovoru – funkcia dokáže sledovať až 4 tváre a zobrazovať ich vo vlastnom rámiku a nie len tak ich ukladať vedľa seba. Na zadnej strane sa nachádza rovnaký fotoaparát a jednou z možností je aj odfotografovanie z oboch foťákov súčasne.

Čo môže tiež poriadne zaujať je fakt, že smartfón je vodeodolný, spĺňa certifikáciu IPX7. Parametre dopĺňa 4-jadrový procesor Snapdragon 801, 2 GB RAMky a 5,2 palcový displej s rozlíšením 1080p. Nechýba známe rozloženie predných reproduktorov s technológiou BoomSound a batéria má kapacitu 2,400 mAh. Cena je zatiaľ neznáma.