Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Sony Xperia Z3 tablet Compact + príslušenstvo so sprievodným slovom

Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
23. 10. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Okrem svojej novej vlajkovej lode Xperia Z3 a Z3 Compact predstavila Sony na výstave IFA 2014 v Berlíne aj novinku z portfólia tabletov. No a čo by to boli za mobilné zariadenia, keby nemali k dispozícii možnosť používať ďalšie príslušenstvo. Ale ani to nezostalo vývojármi nepovšimnuté, a tak sme boli svedkami napríklad vynovených hodiniek Sony Smart Watch, ktoré majú v poradí už tretiu generáciu.

Zmenou na nových Smart Watch prešiel celkový dizajn hodiniek a jedna celá šesť palcový displej je naozaj dobre čitateľný aj na ostrom slnku. "Hodinky majú OS Android Wear, čo prinášame 1. krát,  je vyrobený spoločnosťou Google, umožňuje hlasové ovládanie, inteligentné dostávanie správ z hodiniek a pripojeného smartfónu," vysvetľuje Rastislav Medveď zo spoločnosti Sony. 

Hodinky obsahujú zabudovanú štvor gigabajtovú pamäť, do ktorej si môžete napríklad nahrať hudbu a pomocou Bluetooth slúchadiel ju počúvať aj bez prítomnosti mobilu. Okrem toho pribudli senzory a nachádza sa tu i autonómne GPS. Hodinky teda môžu fungovať ako inteligentný náramok aj ako samostatné hodinky.  "Ďalšie nové príslušenstvo, ktoré sme predstavili v Berlíne je SmartBand Talk – 2.generácia nášho inteligentného náramku, ktorý sa nosí na ruke, aby zaznamenával životné, pohybové aktivity." 

Obsahuje mikrofón i reproduktor, takže s náramkom spárovaným so smartfónom sa bude dať i telefonovať. Nový je aj zakrivený displej, ktorý disponuje technológiou PaperInk, ktorá šetrí batériu. Displej tak môže byť neustále zapnutý a v prípade potreby sa prekresľuje.

"Všetky tie pohybové čidlá, ktoré tu sú, akcelerometer, výškomer, zaznamenávajú nielen to, koľko som sa pohyboval, ale aj to, aký typ pohybu som robil. A potom tieto údaje sa dajú prenášať do pripojeného mobilného zariadenia. Takisto ako z hodiniek, tak aj z náramku, priamo do app Lifelog v mobilnom zariadení." 

Tým môže byť okrem smartfónu aj nový Sony Xperia Z3 tablet Compact s kompaktným rozmerom. Napriek tomu však obsahuje kompletnú výbavu ako aj vlajková loď Z2. Disponuje tiež štvorjadrovým procesorom Snapdragon 801 a je poriadne ľahký a tenučký. Rovnako ako hodinky a inteligentný náramok, aj tablet je vode a prachu odolný.

"Tak ako každé zariadenie, ktoré máme odolné voči prachu má aj tu externý konektor na nabíjanie, stačí položiť do dokovacej stanice a už sa nabíja a takisto nesmie chýbať čip NFC." Tablet sa môže poslúžiť aj pri hraní na Playstation – jednoducho ho vložíte do ovládača DualShock a pokračujete v hraní hier na PS štvorke. Za pomoci domácej WiFi siete ste tak opäť v akcii aj za kuchynským pultom.