Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

LG dnes predstaví novú vlajkovú loď – smartfón G4

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 4. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť LG na tlačovej konferencii v New Yorku predstaví svoju novú vlajkovú loď na poli mobilných telefónov – smartfón G4. Tlačová konferencia sa začína dnes o 17:00 nášho stredoeurópskeho času. Na internete kolujú dohady a uniknuté informácie, ktoré si pred začatím konferencie krátko zhrnieme.

Nový smartfón G4 so zakriveným telom bude vybavený 5,5 palcovým Quad HD displejom s rozlíšením 2560 na 1440 bodov, ktorý by mal ponúknuť kryštálovo jasné a bohaté farby. Priaznivcov fotografovania môže potešiť informácia o hlavnom zadnom fotoaparáte, ktorý by mal mať rozlíšenie 16 megapixelov spolu so širokouhlým objektívom f/1.8.

LG, G4, smartfón, leak, novinka, technológie, mobil, telefón

O čo najvernejšie zobrazenie farieb sa postará infračervený senzor, ktorý správne nakalibruje farebnú hĺbku. Automatické ostrenie si zase zoberie na starosť laserová technológia. Pre pokročilejších fotografov bude k dispozícii plný manuálny režim.

Aj pri tomto modeli zostane obľúbený prvok zadného ovládania, umiestneného pod fotoaparátom, ktorý v tomto modeli prinesie funkciu Quick Shot. Dvojitým poklikaním na zadný ovládač si spravíte fotografiu aj v prípade, že je váš telefón uzamknutý.

LG, G4, smartfón, leak, novinka, technológie, mobil, telefón

Podľa uniknutých fotografií by mal byť smartfón dostupný vo viacerých farebných a povrchových úpravách, pričom šesť z nich bude mať zadnú časť pokrytú elegantnou pravou kožou. Batéria smartfónu by mala mať kapacitu 3000mAh a vyzerá to tak, že bude vymeniteľná, čo nebýva v poslednej dobe u smartfónoch zvykom.

LG, G4, smartfón, leak, novinka, technológie, mobil, telefón

Kapacita operačnej pamäte by mala byť až 3GB, čo sa týka procesora, kolujú dohady, či LG použije výkonnejší Snapdragon 810 alebo o niečo slabšiu verziu 808. Ktoré informácie boli pravdivé, a ktoré ďalšie zaujímavé funkcie a technológie bude mať nový telefón G4 sa dozvieme až priamo od spoločnosti LG už o pár hodín.

LG, G4, smartfón, leak, novinka, technológie, mobil, telefón