Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nové smartfóny Huawei P10 a P10 Plus s trojicou fotoaparátov Leica

Nové smartfóny Huawei P10 a P10 Plus s trojicou fotoaparátov Leica
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 2. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Huawei, tretí najväčší výrobca smartfónov na svete, na výstave MWC 2017 v Barcelone predstavila nové špičkové smartfóny Huawei P10 a P10 Plus. Model Huawei P10 je vybavený druhou generáciou duálneho fotoaparátu, na ktorého vývoji spolupracovala spoločnosť Leica.

Po novom sa spoločnosť Leica podielala aj na vývoji predného fotoaparátu. Huawei P10 sa pýši 5,1-palcovým FullHD displejom s ochranným sklíčkom Gorilla Glass 5, kapacitou batérie 3 200 mAh a poháňa ho najnovší procesor Kirin 960. Huawei P10 bude na Slovensku dostupný od 31.3. za odporúčanú cenu 599 eur.

„Chceme inšpirovať ľudí, aby oživili svet cez krásne fotografie. Náš nový pôsobivý smartfón Huawei P10 s výborným duálnym fotoaparátom vyvinutým v spolupráci so spoločnosťou Leica, je vlastne takou osloavou umelca v každom z nás, nakoľko nám umožňuje zachytiť zážitky, ktoré formujú naše životy,“ uviedol Richard Yu, CEO Huawei Consumer Business Group.

5,1-palcový displej, Gorilla Glass 5 a senzor odtlačkov prstov na prednej strane

 

Odolný celokovový Huawei P10 ponúka 5,1-palcový displej, ktorý je chránený sklom Gorilla Glass 5. Väčší a výkonnejší Huawei P10 Plus má zasa displej o veľkosti 5,5 palca. Snímač odtlačkov prstov sa u Huawei P10 premiestnil na prednú stranu smartfónu a je skrytý pod hladkým sklíčkom. Chytrý snímač zároveň nahradzuje hlavné navigačné tlačidlo, vďaka čomu je ovládanie telefónu rýchlejšie a ergonomickejšie.

Spoločnosť Huawei na MWC 2017 predstavila nové smartfóny P10 a P10 Plus

Trojica fotoaparátov Leica

 

Duálny fotoaparát Leica 2.0, na ktorého vývoji spolupracovala legendárna fotografická firma, po novom dopĺňa aj predný 8 MPx fotoaparát s certifikáciou Leica a clonou f/1.9. Hlavný fotoaparát disponuje 12 MPx RGB (farebným) a 20 MPx monochromatickým (čiernobielym) snímačom. Ako vo farebnom, tak aj v čiernobielom režime je možné pracovať s hĺbkou ostrosti. Hlavný fotoaparát disponuje šošovkami Leica 2.0 s clonou f/2,2. Huawei P10 Plus je vybavený ešte pokročilejším duálnym fotoaparátom, ktorý disponuje dvojicou šošoviek Leica 2.0 Pro Edition SUMMILUX-H s vyššou svetelnosťou f/1.8 a väčšími optickými možnosťami. Objektívy dokážu zachytiť ostrejšie detaily, rýchle momentky a viac svetla v zhoršených svetelných podmienkach.

3D detekčná technológia pre doknalý portrét

 

Fotoaparát je po novom vybavený radom špeciálnych funkcií pre fotenie portrétov, ako je napríklad 3D detekčná technológia, ktorá využíva viac než 190 identifikačných bodov pre rýchlejšie a presnejšie rozpoznanie jednotlivých objektov. V rámci rozsiahleho výskumu najrôznejšich tvarov tváre a zafarbenia pleti vyvinula spoločnosť špeciálny snímací algoritmus pre dokonalú portrétovú fotografiu. Konkrétne to funguje tak, že prístroj automaticky berie v úvahu napr. polohu a veľkosť nosu, aby bolo svetlo, tiene a farba na výslednej fotografii práve tam, kde majú byť.

Huawei P10 disponuje tiež mechanizmom, ktorý sleduje zmeny prirodzeného osvetlenia a automaticky upravuje fotografické nastavenia. Predná selfie kamera napríklad rozpozná, keď sa užívateľ chystá fotiť skupinové selfie a prepne do širokouhlého módu. V spoluprácii s GoPro potom spoločnosť Huawei ponúka „Highlights“ (najlepšie momenty), obrazovú technológiu generujúcu fotoalbumy alebo videopríbehy za pomoci radu bohatých šablón a pokročilých editovacích funkcií s integrovanou GoPro Quik aplikáciou.

Exkluzívne farebné varianty v spolupráci s Pantone

 

Elegantné celokovové telo Huawei P10 je 6,98 mm široké a bude k dispozícii v niekoľkých ojedinelých farbách, ktoré sú výsledkom prvého medziodborového partnerstva spoločnosti Huawei s Pantone Color Institute, svetovou autoritou v oblasti farieb. Výsledkom sú dve úplne nové farby: v modrom a zelenom odtieni. Čo sa povrchovej úpravy týka, dizajnový tím Huawei predstavil okrem variánt s pieskovaným a lešteným povrchom aj variant upravený po prvý raz s využitím inovatívnej metódy diamantového brúsenia „Hyper Diamond Cut“.

Nové smartfóny Huawei P10 a Huawei P10 Plus budú dostupné v exkluzívnych farebných variantoch

Najnovší procesor Kirin 960 a EMUI 5.1

 

Huawei P10 je osadený najnovším procesorom Kirin 960. Procesor poskytuje vôbec najvyšší multicore výkon medzi všetkými SoC. Grafický akcelerátor ponúka o 180 % vyšší výkon a 40 % nárast energetickej účinnosti. Nová nadstavba užívateľského prostredia EMUI 5.1 optimalizuje výkon a má rad nových užitočných funkcií. Medzi inými napríklad Machine Learning Algorithm („samoučiaci“ algoritmus prístroja), ktorý sa prispôsobuje chovaniu užívateľov. Algoritmus na základe naučených skúseností dokáže predvídať použitie aplikácií a spravuje pamäť RAM tak, aby sa najvyužívanejšie aplikácie načítali rýchlejšie. EMUI 5.1 je vybavený tiež Huawei Ultra Response, ktorý zvyšuje plynulosť pri používaní zariadenia.

3 200 mAh batérie s podporou technológie SuperCharge

 

Vysokokapacitná batéria s 3 200 mAh podporuje technológiu rýchleho nabíjania SuperCharge (5V/4,5A), ktorá zahŕňa tiež bezpečnostný mechanizumus Huawei Super Safe 5-gate. Ten v reálnom čase monitoruje napätie, prúd a teplotu tak, aby bolo rýchlonabíjanie úplne bezpečné.

Kirin 960 v spojení s EMUI 5.1 umožňuje pokročilejšie komunikačné možnosti a vynikajúcu konektivitu. Huawei P10 a Huawei P10 Plus sú vybavené anténovým systémom 2x2 Wi-Fi MIMO. Pre tých, ktorí vyžadujú rýchlejšiu a presnejšiu navigáciu cez mapy alebo aplikácie, Huawei HiGeo technológia kombinuje Big Data so satelitnými a mobilnými sieťovými dátami.

Spolupráca Huawei v oblasti umenia a fotografie

 

Popri dlhodobom partnerstve s fotografickou spoločnosťou Leica či Pantone, spolupracuje Huawei so Saatchi Gallery, s ktorou spoločne uvedie svetovo prvú výstavu mapujúcu históriu selfie: „From Selfie to Self-Expression“. Spoločnosť nadviazala partnerstvo aj s prestížnou umeleckou a dizajnovou fakultou Central Saint Martins. Cez 60 študentov spracováva návrhy na príslušenstvo k Huawei P10. Do návrhov na exkluzívne doplnky je zapojený tiež návrhár a zakladateľ módnej značky Ricostru, Rico Manchit Au. Sily spojila spoločnosť Huawei tiež s Vogue a prostredníctvom nového smartfónu Huawei P10 vytvorili 10 reprodukcií ikonických obrazov minulosti.

Nový rad chytrých hodiniek Huawei Watch

 

Okrem nových vlajkových model P10 a P10 Plus spoločnosť Huawei na svojej tlačovej konferencii tiež predstavil nový rad chytrých hodiniek Huawei Watch 2. Tieto športové 4G chytré hodinky kombinujú inovatívne technológie s autentickým remeselným spracovaním, majú štýlový atletický dizajn, ktorý užívateľom poskytne to najpríjemnejšie nosenie.

Cena a dostupnosť

 

Nový Huawei P10 bude na Slovensku dostupný od 31.3.2017 za odporúčanú cenu 599 eur. Model Huawei P10 Plus (128 GB/6B RAM) príde v priebehu apríla za odporúčanú cenu 799 eur.

(Zdroj: Tlačová správa Huawei)