Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

LG G6 má veľký displej prispôsobený pre zobrazenie dvoch aplikácií naraz

LG G6 má veľký displej prispôsobený pre zobrazenie dvoch aplikácií naraz
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 2. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť LG na výstave Mobile World Congress v Barcelone predstavila novú vlajkovú loď smartfónu G6. Ten upustil od modulárneho prístupu svojho predchodcu G5 a zameral sa skôr na základy, ktoré však významne vylepšuje.

Prvá vec, čo vám pri pohľade na smartfón G6 určite udrie do očí, je jeho veľkosť. Výrazný displej má uhlopriečku 5,7 palca. Namiesto štandardného pomeru strán 16:9 zvolil výrobca netradičný pomer 18:9. Ten prináša používateľom dostatok priestoru pre takzvaný split screen, kedy na obrazovke môžete mať spustené dve aplikácie naraz a iba sa medzi nimi prepínať.

Smartfón LG G6

Rozlíšenie displeja vychádza z pomeru strán 18:9 a je teda 2880 na 1440 bodov, s hustotou 564 bodov na palec. Displej má živé a kontrastné farby a spĺňa štandardy Dolby Vision a HDR10, ktoré sa používajú v dnešných HDR televízoroch. Okolo displeja je tenký rám, a to dokonca aj v hornej a dolnej oblasti, čiže chýba fyzické tlačidlo „Domov“. Vypínač sa nachádza na zadnej strane a je integrovaný spolu s čítačkou odtlačku prstov.

Smartfón LG G6

Smartfón LG G6 je vyrobený z hliníka a skla s kovovým rámom okolo okrajov displeja a mal by dobre sadnúť do rúk. A aj niečo vydrží, poradí si s prachom a vodou v kategórii IP68, čiže môže byť ponorený 30 minút vo vode v hĺbke do 1,5 metra. Zadný fotoaparát má síce rozlíšenie iba 13 megapixlov oproti 16tim z minulého roku, no LG tvrdí, že vďaka vylepšeným technológiám by fotografie mali byť kvalitnejšie.

Smartfón LG G6

Čo sa týka špecifikácií, LG G6 beží na operačnom systéme Android 7.0 Nougat a je poháňaný procesorom Snapdragon 821 spolu so 4 GB operačnej pamäte RAM. Kapacita vnútorného úložiska je 32 GB a samozrejme je rozšíriteľná prostredníctvom microSD karty. Batéria má kapacitu 3300 mAh.

Cena a dostupnosť nového smartfónu LG G6 by mala byť oznámená čoskoro.