Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Tvrdo a odolne od Panasonicu - v hlavnej úlohe ToughBook CF-33

Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
3. 3. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Panasonic sa výborne trafil do medzery na trhu a dlhodobo kraľuje v predaji odolných notebookov. Zareagoval samozrejme aj na nový trend zariadení 2 v 1, a preto prišiel na MWC s ToughBookom CF-33.

Nevieme čo všetko sa od profesionálov používajúcich tieto zariadenia dozvedeli, ale asi hlavne to, že na týchto notebookoch nepozerajú filmy. A tak nový displej tabletu nemá pomer strán 16 ku 9, ale 3 ku 2 s rozlíšením 2160 na 1440 pixlov. Tento rozmer zrejme lepšie zodpovedá potrebám výroby.

Zariadenie 2 v 1 Panasonic ToughBook CF-33

V tenkosti, ani ľahkosti určite ToughBookom CF-33 oproti civilným modelom nevyniká, veď váži skoro 3 kilogramy. Je to však cena za odolnosť, testovaný je na pád z 1,2 metra, odolnosť voči vode na úrovni IP-X5 a prachu až na úrovni IP-X6. Dokáže pracovať aj pri rozpätí teplôt od mínus 29 do plus 60 stupňov Celzia. Zaujímavosťou je aj to že napriek predinštalovanému Windowsu 10 výrobca uvádza možnosť prejsť na nižší Windows 7, zrejme aby firmám bežali aj staršie aplikácie či programy.

Zariadenie 2 v 1 Panasonic ToughBook CF-33

K praktickosti prispieva aj možnosť za behu vymeniť batérie a tak bežať prakticky nonstop, pokiaľ stíhate nabíjať náhradnú batériu. No a to by nemal byť až taký problém, pretože výdrž jednej je udávaná až na 11 hodín pri štandardnej batérii. Odolný tablet ToughBook CF-33 dostal do vienka procesor Intel Core i5 a až 8 gigabajtov pamäte RAM. Kapacita SSD disku v zariadení je 256 gigabajtov a grafika je klasická Intel HD Graphics 620.

Zariadenie 2 v 1 Panasonic ToughBook CF-33

Tablet sa bezdrôtovo spája vďaka LTE technológii a samozrejmé je aj kombo WiFi, BlueTooth.
Z konektorov to je zasa celá várka starých známych napríklad HDMI, RJ-45, USB 3,0 ako aj USB 2,0. Z tých netypických zasa, duálny externý anténový konektor, či klasický sériový port.
No a to čo z tabletu robí dva v jednom zariadenie je dokovateľná klávesnica, ktorá spraví z tohto drsného fešáka praktický notebook.

Ak vás trápia podmienky, ktoré vás nútia k ovládaniu v rukaviciach a to napríklad aj za dažďa, je ToughBook CF-33 tablet, nad ktorým sa treba zamyslieť.

Zariadenie 2 v 1 Panasonic ToughBook CF-33