Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Apple sa predviedol prémiovým smartfónom iPhone X s detekciou tváre

Apple sa predviedol prémiovým smartfónom iPhone X s detekciou tváre
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 9. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Počas už tradičnej septembrovej akcie spoločnosť Apple uviedla nie dve, ale rovno tri vlajkové lode svojich smartfónov. K novým modelom iPhone 8 a iPhone 8 Plus, ktoré si prinášajú drobné aktualizácie, výrobca predstavil aj model s označením iPhone X, ktorý má byť víziou Apple ako by v nasledujúcich rokoch mali smartfóny vyzerať.

Pozrime sa teda podrobnejšie na úplne nový smartfón iPhone X, ktorý z prednej časti nemá okolo svojho 5,8 palcového displeja takmer žiadny rám, okrem drobného zárezu na vrchu. Ten obsahuje rad senzorov, ktoré sú výnimočné práve pre model iPhone X. Ide o takzvaný Face ID systém, ktorý odomkne telefón len pohľadom na vašu tvár. Podľa Apple je takéto biometrické zabezpečenie ešte lepšie ako Touch ID, ktoré muselo byť obetované v prospech veľkého displeja.

Smartfón Apple iPhone X.

Displej smartfónu má rozlíšenie 2436 x 1125 bodov a podporuje HRD a Dolby Vision obrazové technológie, čo by malo byť hlavným lákadlom pre používateľov, ktorí si potrpia na nekompromisne ostrý a živý obraz. Na zadnej strane iPhone X sa nachádza duálny fotoaparát s rozlíšením 12 megapixlov, ktorý je uložený vertikálne z dôvodu vytvárania ostrejších a kvalitnejších fotografií či videí, teda aspoň tak si to myslí Apple. Smartfón iPhone 8 Plus dostal tiež do výbavy duálny fotoaparát, ktorý je ale v štandardnom horizontálnom uložení.

Smartfón Apple iPhone X.

Všetky tri nové smartfóny sú osadené novým a výkonným procesorom A11 Bionic a vyladenými funkciami pre kameru s cieľom lepšej podpory pre ARKit aplikácie Rozšírenej reality, ktoré bežia na operačnom systéme iOS 11. Tohtoročnou novinkou je aj podpora bezdrôtového nabíjania pre všetky tri nové modely.

Apple iPhone 8, iPhone 8 Plus aj iPhone X dostali do výbavy operačný systém iOS 11, ktorý prináša mierne upravenú digitálnu asistentku Siri, novú aplikáciu Files, vyčistený App Store a upravený Control Center.

Smartfón Apple iPhone X.

Okrem dramatickej zmeny vzhľadu a vylepšeného veľkého displeja pre iPhone X nie je medzi týmito tromi smartfónmi žiadny veľký rozdiel. Možnosti úložného priestoru sú 64 GB a 256 GB. Smartfón iPhone 8 sa bude predávať od 699 dolárov, iPhone 8 Plus od 799 dolárov. Predbežné objednávky sa spustia 15 septembra a na pultoch obchodov sa objavia 22. septembra. Model smartfónu iPhone X má cenovku od 999 dolárov a objednať sa bude dať od 27. októbra, pričom dostupný by mal byť od 3. novembra.

Smartfóny Apple iPhone 8 Plus a iPhone 8.