Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

512 GB microSD karta vyrieši problém s miestom v mobilných zariadeniach

512 GB microSD karta vyrieši problém s miestom v mobilných zariadeniach
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 1. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Integrované úložiská v dnešných mobilných zariadenia, ako sú smartfóny či tablety, sa môžu veľmi rýchlo zaplniť množstvom dát od používateľa. Je to jednak spôsobené tým, že zvyčajne tieto úložiská nemajú príliš veľkú kapacitu, no a nové pôsobivé funkcie, najmä pri snímaní fotiek a videí, skonzumujú z tohto priestoru poriadne množstvo.

Našťastie vo väčšine prípadov tieto zariadenia disponujú aj rozširujúcim slotom pre microSD kartu. No aj v tomto prípade sa určite nájdu takí používatelia, ktorí vďaka tomu, že tieto zariadenia využívajú na maximum, nemajú problém dosiahnuť limitov aj dnešných microSD kariet. To by však mohla vyriešiť nová microSD karta od britského výrobcu Integral, ktorá prináša poriadne veľkú kapacitu 512 GB.

Je to prvá microSDXC karta na svete, ktorej sa podarilo dosiahnuť hranicu 512 GB úložného priestoru v takých malých rozmeroch. Karta spĺňa štandard Video Speed Class 10 pre rýchlejšie a spoľahlivejšie ukladanie videa vo vysokom rozlíšení Full HD zachyteného kompatibilnými smartfónmi a tabletmi s operačným systémom Android, digitálnymi fotoaparátmi, akčnými kamerami a či s lietajúcimi dronmi.

Spoločnosť Integral predstavila svoju novú microSDXC kartu s kapacitou až 512 GB.

Spoločnosť Integral tvrdí, že nová pamäťová karta bola testovaná na viacerých typoch smartfónov a dosiahla prenosové rýchlosti až do 80 MB / s. Hoci to nie je až také rýchle, ako v prípade microSD karty od spoločnosti SanDisk s kapacitou 400 GB, stále však používateľ získa navyše 100 GB pre ukladanie svojich fotografií či videí.

Karta Integral microSDXC s kapacitou 512 GB by mala byť k dispozícii od budúceho mesiaca za zatiaľ nezverejnenú cenu. Ak si však zoberieme, že 400 GB microSD karta od spoločnosti SanDisk stojí od 250 EUR, pravdepodobne ani táto novinka nebude lacná záležitosť.

Spoločnosť Integral predstavila svoju novú microSDXC kartu s kapacitou až 512 GB.