Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

DeX Pad premení smartfóny Galaxy S9 a S9+ na pracovnú stanicu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 2. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Samsung popri predstavení vlajkových lodí Galaxy S9 a Galaxy S9+ sa na výstave MWC 2018 pochválila aj novou verziou dokovacej stanice DeX Pad. Tá je určená práve pre tieto modely smartfónov, cez ktoré dokáže replikovať pracovnú stanicu s pripojením k ľubovoľnému televízoru alebo monitoru.

Používatelia cez dokovaciu stanicu Samsung DeX Pad a sprievodnú aplikáciu získajú deskotopové rozhranie založené na operačnom systéme Android. Spoločnosť Samsung však tvrdí, že DeX Pad môže prevádzkovať aj podnikové virtualizované Windows desktopy a aplikácie s VDI (Virtual Desktop Infrastructure), spolu s ekosystémami založenými na cloude, ako je Citrix, VMware a Amazon.

DeX Pad funguje na rovnakom princípe ako jeho predchodca DeX Dock pre smartfóny Galaxy S8 a S8+, no má flexibilnejšiu konštrukciu a používatelia s ním môžu pracovať aj keď nemajú fyzickú klávesnicu a myš. Jediné obmedzenie je samozrejme to, že musia mať kúpený najnovší smartfón Galaxy S9 alebo Galaxy S9+. Štvorcový tvar zariadenia vyzerá ako bezdrôtová nabíjacia podložka s plochou hornou stranou, na ktorú sa umiestni smartfón s displejom smerujúcim nahor. Displej smartfónu môže byť pritom použitý ako trackpad alebo klávesnica.

Dokovacia stanica Samsung DeX Pad pre smartfóny Galaxy S9 a Galaxy S9+.

Používatelia môžu k DeX Pad pripojiť ľubovoľný televízor alebo monitor cez HDMI port a samozrejme je tu aj podpora pre fyzickú klávesnicu a myš cez dva USB porty. K ďalšej konektivite periférií a iných zariadení prispieva port USB-C a Bluetooth pripojenie cez smartfón. Prístup k internetu zabezpečí mobilné 4K LTE pripojenie cez smartfón. Nová dokovacia stanica DeX Pad podporuje aj vyššie rozlíšenie, a to až 2 560 x 1 440 pixlov. Spoločnosť Samsung zatiaľ neoznámila cenu ani dostupnosť. Predchádzajúca verzia DeX Dock pritom stála približne 100 dolárov.

Dokovacia stanica Samsung DeX Pad pre smartfóny Galaxy S9 a Galaxy S9+.