Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Kryt s vyskakujúcim odpružením ochráni váš iPhone pri páde

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 7. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Aby sa čo najviac zmiernili účinky pádu smartfónu na zem, vývojári experimentujú s rôznymi ochrannými prostriedkami, ako sú napríklad aj automatické miniatúrne airbagy. No najnovší počin v podobe ochranného krytu ADcase s bočnými pružinami vyzerá byť praktickejšie riešenie, ktoré navyše bude aj čoskoro dostupné pre spotrebiteľov.

Pád smartfónu z výšky nikdy neveští nič dobré a preto sa ich používatelia snažia chrániť aj s pomocou rôznych druhov ochranných krytov. Nový kryt ADcase, ktorý už získal aj ocenenie, bol diplomovou prácou Philipa Frenzela, 25 ročného študenta mechatroniky na nemeckej univerzite v Aalene.

Ochranný kryt ADcase s vystreľovacími pružinami.

ADcase je v podstate relatívne tenký kryt pre modely smartfónov iPhone 6 a vyššie. Zo zadnej strany telefónnu vyčnieva len 4,9 milimetrov. Kryt je vybavený senzormi, ktoré detegujú ak je smartfón vo voľnom páde. V tom okamihu senzory automaticky spustia dvojicu tlmičov s kovovou pružinou, ktoré vyskočia z každého rohu krytu a utlmia tak dopad smartfónu na zem.

Ochranný kryt ADcase s vystreľovacími pružinami.

AD v skratke vlastne znamená Active Dampong, čiže aktívne tlmenie. Autor tejto technológie začal s Petrom Mayerom, s absolventom ekonómie na univerzite v Aalene. Dvojica plánuje na budúci mesiac spustiť start-up kampaň na portáli Kickstarter a svoje dielo tak dostať medzi širokú verejnosť a získať finančné prostriedky pre spustenie výroby. Momentálne nie sú známe ceny, takže si budeme musieť počkať na spustenie kampane.

Ochranný kryt ADcase s vystreľovacími pružinami.