Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

IPowerUp: Ochranný kryt na smartfón so solárnou nabíjačkou

Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
1. 8. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Dovolenky, víkendové akcie, alebo len také výlety do prírody, niektoré sú cestami k iným civilizáciám, iné zas naopak cestami od civilizácie. Avšak nejaké to bezpečnostné pojítko treba mať a preto si berieme so sebou telefón. Keby niečo. No a taký smartfón je aj navigácia, či turistický sprievodca. Teda pokiaľ má "šťavu".

Americký surfer Jerry Bessa strávil väčšinu života na vlnách. A počas surfovania sa jeho smartfón len tak vybíjal na pláži. Rozhodol sa teda, že popracuje na nejakom riešení. Oprášil jedno svoje staré riešenie ešte z roku 2000, keď pracoval vo vývojovom centre pre využitie solárnej energie a výsledok je iPowerUp. Áno, mnohí si poviete, veď solárnych nabíjačiek je celá hromada. Možno, ale také, ktoré sú zároveň aj ochranným obalom na smartfón veľa nie je. No a Jerry Bessa prišiel ešte s jedným výrazným vylepšením.

iPowerUp: Ochranný kryt na smartfón so solárnou nabíjačkou

On totižto vyriešil problém s nedostatočnou plochou smartfónu a obal spravil otvárateľný. Zadná strana sa teda otvorí ako knižka, pričom obe strany obsahujú rovnako veľký solárny panel. Tieto panely majú 22,5 percentnú účinnosť a dokážu vyprodukovať až 500 miliampérov elektriny za hodinu. Toto riešenie je v ideálnych podmienkach také efektívne, že nabije napríklad iPhone za 3,8 hodiny. Ale dá sa uviesť aj iný príklad, za hodinu nabíjania ste schopný nabiť telefón tak, že s ním môžete volať zhruba 3 hodiny, či byť na internete asi hodinu a pol. To sú časy, kedy si viete zavolať pomoc, či vyhľadať dôležitý údaj.

iPowerUp: Ochranný kryt na smartfón so solárnou nabíjačkou

Ďalšou zaujímavosťou je aj to, že obal iPowerUp obsahuje batériu. Jej kapacita je 2500 mAh a teda viete si dobíjať povedzme iba obal samotný. Sú situácie, kedy to môže prísť vhod, napríklad už spomínaná pláž. Vy chcete ísť s telefónom fotiť a tak jednoducho necháte iPowerUp na osuške a on sa zatiaľ v pokoji nabíja. V rohu hlavného panelu sa dokonca nachádza malý čiernobiely displej, ktorý ukazuje aktuálnu úroveň produkovaného napätia.

Obaly sú zatiaľ hlavne pre iPhone zariadenia, ale v septembri 2018 má prísť aj obal pre Samsung. Jerry Bessa sa tiež chystá predstaviť obal, ktorý bude mať panely s účinnosťou až 32 percent a tak doba nabíjania sa ešte skráti.

iPowerUp: Ochranný kryt na smartfón so solárnou nabíjačkou