Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Masterkey 4.0: Projektovaná klávesnica a obrazovka do vrecka

Masterkey 4.0: Projektovaná klávesnica a obrazovka do vrecka
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 8. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Moderné smartfóny majú už slušný výpočtový výkon, no písanie ťukaním po displeji nie každému prešlo do krvi a navyše takáto digitálna klávesnica zaberá miesto na displeji. No čo takto premeniť svoj smartfón na notebook so všetkým pohodlím? Reč je o zariadení Masterkey 4.0, ktoré sa bezdrôtovo pripája k telefónu a dokáže na stôl premietnuť klávesnicu, zatiaľ čo na blízku stenu premietne obrazovku.

Zariadenie Masterkey 4.0 je vo vývoji už niekoľko rokov a vo svojom súčasnom stave môže poslúžiť ako šikovný nástroj pre prezentácie v kanceláriách alebo v rôznych spoločenských priestoroch či pre hranie hier alebo sledovanie filmov a televízie cez projekciu, napríklad na stenu v spálni. Zariadenie má oblúkový tvar, no je približnej veľkosti ako bežný smartfón, takže by sa malo bez problémov zmestiť aj do vrecka.

Zariadenie Masterkey 4.0 sa bezdrôtovo pripája k telefónu a dokáže na stôl premietnuť klávesnicu, zatiaľ čo na blízku stenu premietne obrazovku.

Zabudovaný DLP piko projektor dokáže na stenu premietať obraz s uhlopriečkou až 120 palcov (približne 305 cm). No ostrosť obrazu pri tak veľkej uhlopriečke s tak malého zariadenia môže byť problémom, najmä pri natívnom rozlíšení 854 x 480 pixlov. Kontrast je udávaný na 2 000 : 1 a svietivosť projektora je 100 ANSI lúmenov, takže sa nebude dať príliš dať používať v osvetlených priestoroch. Projektor má ručné ostrenie a automatickú korekciu skoseného obrazu.

Klávesnica s rozložením QUERTY je premietaná s pomocou laserovej diódy a jej rozmery sú 245 x 110 milimetrov. Infračervená kamera v zariadení je pritom schopná zaznamenať viac ako 350 znakov za minútu.

Klávesnica s rozložením QUERTY je premietaná s pomocou laserovej diódy a jej rozmery sú 245 x 110 milimetrov.

Zariadenie Masterkey 4.0 sa pripája k smartfónu s nainštalovanou sprievodnou aplikáciou pre operačné systémy iOS a Android prostredníctvom bezdrôtového rozhrania Bluetooth 4.0. Tiež môže byť pripojené k iným zdrojovým zariadeniam cez USB alebo HDMI konektory. Zabudovaná batéria má kapacitu 5200 mAh a k dispozícii je aj slot pre microSD karty a integrovaný reproduktor.

Zaujímavé riešenie mobilnej kancelárie alebo prenosného projektora Masterkey 4.0 je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za finančnú podporu v sume 155 EUR. Takzvaná Business edícia s „Kinestetickým senzorom“ stojí 212 EUR. Ak sa nájde dostatok prispievateľov a všetko pôjde tak ako má, prvé kusy by sa mali začať zasielať v januári 2019.

Zabudovaný DLP piko projektor dokáže na stenu premietať obraz s uhlopriečkou až 120 palcov (približne 305 cm).