Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Samsung prináša dostupnejšie verzie smartfónov z rodiny Galaxy

Samsung prináša dostupnejšie verzie smartfónov z rodiny Galaxy
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 1. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Prvými smartfónmi v roku 2020 z dielne spoločnosti Samsung sa stávajú odľahčené verzie vlajkových lodí z roku 2019. Nové modely nesú označenie Galaxy S10 Lite a Galaxy Note10 Lite a podľa vyjadrenia výrobcu prinášajú spotrebiteľom „prémiové funkcie za dostupnú cenu“.

Ide teda o smartfóny so skromnejšími špecifikáciami, ako sú tie, ktorými sa vyznačujú modely Galaxy S10 a Note S10, no za nižšiu cenu. Spoločnosť Samsung však zatiaľ neuviedla presnú cenu týchto nových telefónov.

Model smartfónu Samsung Galaxy S10 Lite je vybavený 6,7 palcovým Super AMOLED displejom s rozlíšením 1 080 x 2 400 pixelov. Je poháňaný výkonným procesorom Snapdragon 855 a môže mať 6 GB alebo 8 GB operačnej pamäte RAM. Vnútorné úložisko s kapacitou 128 GB je rozšíriteľné prostredníctvom microSD karty. Na zadnej strane sa nachádza trojitý fotoaparát s kombináciami rozlíšení 48 + 12 + 5 megapixelov.

S10 Lite má o niečo väčší displej, no s nižším rozlíšením, ako má minuloročná vlajková loď S10. Vnútorné špecifikácie sú podobné, len zadnému fotoaparátu chýba dvojnásobné optické priblíženie. No prináša si funkciu, ktorú Samsung nazýva ako „super stabilná“ optická stabilizácia obrazu. Čo sa týka výdrže batérie, 4 500 mAh batéria v S10 Lite hravo poráža 3 400 mAh batériu v S10-tke. No Lite verzia smartfónu zasa nemá bezdrôtové nabíjanie a nie je ani odolná voči vode v kategórii IP68.

Smartfón Samsung Galaxy S10 Lite

Model smartfónu Samsung Galaxy Note10 Lite, je viac previazaný s S10 Lite ako s Note 10. Špecifikácie oboch Lite telefónov sú rovnaké, hoci Note 10 Lite má inú konfiguráciu zadného fotoaparátu a samozrejme prichádza s dotykovým perom S Pen, ktoré majú všetky zariadenia Note. Note 10 Lite pritom nahrádza 5 megapixelový marko objektív z S10 Lite za 12 megapixelový teleobjektív s dvojnásobným optickým priblížením. Ten tak na zadnej strane dopĺňa 12 a 48 megapixelové objektívy.

Oba modely nových smartfónov sa určite dokážu postaviť proti vlajkovým lodiam z roku 2019, hoci im chýbajú finkcie ako je vodotesnosť a bezdrôtové nabíjanie. Cena bude preto hrať veľkú rolu pri určení toho, či tieto telefóny budú atraktívne pre spotrebiteľov na už aj tak preplnenom trhu. Spoločnosť Samsung sľubuje odhaliť viac podrobností na veľtrhu CES 2020, ktorý sa začne 7. januára. Okrem toho potvrdila aj dátum uvedenia novej vlajkovej lode Samsung Galaxy S11, ktorá bude verejnosti predstavená už 11. februára.

Smartfón Samsung Galaxy Note10 Lite