Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Aplikácia DoubleTake vám umožní nakrúcať naraz z viacerých kamier v iPhone

Aplikácia DoubleTake vám umožní nakrúcať naraz z viacerých kamier v iPhone
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 1. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Kamery v smartfónoch sú čoraz viac vyspelejšie a konečne niektoré ich technologické možnosti dobiehajú už aj vývojári aplikácií. Nová mobilná aplikácia s názvom DoubleTake od spoločnosti Filmic vám pritom umožní simultánne nakrúcanie z viacerých kamier osadených v najnovších smartfónov iPhone.

Aplikácia DoubleTake funguje s modelmi smartfónov Apple iPhone XR, iPhone XS a iPhone XS Max z roku 2018 a s modelmi iPhone 11, iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max, ktoré boli vydané v minulom roku. To, z ktorého fotoaparátu sa dá nakrúcať, záleží pritom na konkrétnom modely. Ak si nainštalujte aplikáciu napríklad na iPhone XR, získate simultánny prístup k prednému fotoaparátu a k jednému zadnému fotoaparátu. Ak si aplikáciu nainštalujte do iPhone 11 Pro alebo iPhone 11 Pro Max, získate navyše prístup aj ultra-širokouhlému fotoaparátu a teleobjektívu, takže celkovo získate až štyri možné zdroje videa.

Mobilná aplikácia DoubleTake

Hoci smartfóny v posledných rokoch pridali viac zadných kamier, zvyčajne sa používateľovi ponúkajú ako jediná kamera v rozhraní s ďalšími objektívmi, ktoré pridávajú dodatočné efekty priblíženia a zaostrenia. S funkciou aplikácie DoubleTake je však každý fotoaparát prístupný samostatne. To otvára množstvo nových možností pre začínajúcich mobilných tvorcov video obsahu. Či už pre súčasné nahrávanie toho, čo je pred a za telefónom, alebo napríklad nahrávanie širokého záberu ako celku a detailného záberu.

Zábery zo všetkých dostupných kamier sa dajú súčasne prezerať na displeji smartfónu, vďaka čomu si tvorca môže vybrať správnu kompozíciu záberu pred začiatkom nakrúcania. Video z každej kamery môže byť zaznamenané ako samostatný súbor alebo sa dá rozdeliť na dve obrazovky alebo môže byť v režime obraz v obraze.

Mobilná aplikácia DoubleTake

Okrem funkcií pre nakrúcanie z viacerých kamier súčasne ponúka aplikácia DoubleTake uzamknutie ohniska a ovládanie expozície na každej z kamier. Video sa dá zaznamenávať v maximálnom rozlíšení 1080p pri rýchlosti 24, 25 alebo 30 snímok za sekundu.

Mobilná aplikácia DoubleTake sa dá stiahnuť a nainštalovať bezplatne, bez akýchkoľvek poplatkov za funkcie, ktorých absencia by obmedzovala proces tvorby videí. Spoločnosť Filmic pritom tvrdí, že aplikácia bude vždy bezplatná a jej funkčnosť sa rozšíri v aplikácii Filmic Pro, ktorá ponúka množstvo ďalších nástrojov pre mobilné filmovanie, a ktorá stojí 14,99 dolárov.

Mobilná aplikácia DoubleTake