Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Xiaomi posúva vlastnosti herných smartfónov ešte o kúsok ďalej

Xiaomi posúva vlastnosti herných smartfónov ešte o kúsok ďalej
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 3. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Herné smartfóny sa vyznačujú veľkými uhlopriečkami displeja, vysokými hardvérovými špecifikáciami a špeciálnymi doplnkami. Čínsky výrobca Xiaomi však so svojimi novými hernými smartfónmi Black Shark 3 a Black Shark 3 Pro posúva tieto hranice ešte ďalej.

Herné smartfóny Black Shark 3 a Black Shark 3 Pro sa môžu pochváliť špičkovými špecifikáciami a podporou 5G pripojenia. V prípade modelu Pro majú hráči k dispozícii tlačidlá, ktoré sú umiestnené na „ramenách“ tela smartfónu pri jeho orientácii na šírku. K týmto tlačidlám si používateľ vie priradiť rôzne ovládacie prvky v hre. To by mohlo pomôcť pri hraní na cestách, najmä rýchlych akčných hier, kedy záleží na milisekundách, aby hráč vedel spraviť jednu akciu cez tlačidlo a zároveň ťuknúť na ovládacie prvky na displeji.

Štandardný model Black Shark 3 má 6,67-palcový AMOLED displej s rozlíšením 2 400 x 1 800 pixelov, ktorý sa vyznačuje obnovovaciu frekvenciou 90 Hz a frekvenciu snímania dotyku 270 Hz (takže ťukania prstami po displeji sa zachytia naozaj veľmi rýchlo). K dispozícii je možnosť konfigurácie s 8 GB alebo s 12 GB RAM a so 128 GB úložiskom alebo úložiskom s kapacitou 256 GB. Batéria má kapacitu 4 720 mAh.

Herný smartfón Xiaomi Black Shark 3.

V prípade modelu Black Shark 3 Pro sa uhlopriečka displeja dostala až na 7,1 palca a aj rozlíšenie narástlo na 3 120 x 1 440 pixelov. Rovnako vývojári pridali aj na kapacite batérie, ktorá sa vyšplhala až na 5 000 mAh. Okrem herných tlačidiel sú ďalšie špecifikácie rovnaké so štandardným modelom.

Oba herné smartfóny sú poháňané procesorom Snapdragon 865 od spoločnosti Qualcomm, najvýkonnejšej platformy, ktorá bude pravdepodobne poháňať vlajkové lode Android smartfónov v tomto roku. Na zadnej strane sú umiestnené tri objektívy s kombináciou rozlíšení 64 megapixelov + 13 megapixelov + 5 megapixlov, ktoré sa postarajú o kvalitné zábery v prípade, že si medzi hraním nájde čas aj na fotenie.

Herný smartfón Xiaomi Black Shark 3 Pro.

Kľúčovým prvkom oboch noviniek je rýchle nabíjanie. Spoločnosť Xiaomi tvrdí, že smartfóny sa dajú nabiť z 0 až na 100 percent už za 38 minút. Podporujú tiež 18 W magnetické nabíjačky, ktoré sa pripevňujú k zadnej časti, takže môžete pridať nejakú energiu bez nutnosti zapojenia kábla do portu USB-C, vďaka čomu netreba prerušiť hru.

Ako už zvyčajne, nové herné smartfóny budú najskôr uvedené v Číne, takže si budeme musieť počkať na oznámenie dátumu a cien pre globálny trh. V Číne sa model herného smartfónu Black Shark 3 predáva od 3 499 CNY (približne 450 EUR), zatiaľ čo výkonnejší model Black Shark 3 Pro sa predáva od 4 699 CNY (okolo 604 EUR).

Herný smartfón Xiaomi Black Shark 3 Pro.