Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Tablety iPad Pro pre rok 2020 zlepšili výkon aj schopnosti fotoaparátov

Tablety iPad Pro pre rok 2020 zlepšili výkon aj schopnosti fotoaparátov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 3. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Apple predstavila dva nové modely tabletov iPad Pro pre rok 2020, ktoré sa dočkali modernizácie kľúčových komponentov, rovnako ako aj zadného duálneho fotoaparátu. K dispozícii je tiež nový kryt s klávesnicou Magic Keyboard s trackpadom, ktorý funguje nielen s novými tabletmi, ale tiež aj s modelmi z roku 2018.

Najvýraznejšou aktualizáciou v nových modeloch tabletov iPad Pro je zrejme zadný fotoaparát s dvomi širokouhlými objektívmi s rozlíšením 12 a 10 megapixelov. Spoločnosť Apple k duálnemu fotoaparátu tiež pridala skener LiDAR, ktorý je podobný skenerom, aké používajú autonómne vozidlá, no v oveľa menšom meradle. Tento skener má pomôcť zadnému duálnemu fotoaparátu s meraním hĺbky v priestore s oveľa väčšou presnosťou. To môže mať celý rad použitia, od aplikácií s rozšírenou realitou, až po vylepšené fotografické efekty, ktoré je možné aplikovať v reálnom čase. Apple tvrdí, že táto technológia sa dá napríklad použiť pre presnejšie meranie objektov vo fyzickom svete.

Nové modely tabletov Apple iPad Pro pre rok 2020.

Spoločnosť Apple sa tiež zamerala aj na vylepšenie hardvéru a tak sa tablety dočkali nového procesora A12Z Bionic, ktorý by mal byť „rýchlejší ako kedykoľvek predtým,“ hoci nie je presne uvedené o koľko rýchlejší bude v porovnaní s procesorom A12X Bionic v predchádzajúcich modeloch. Nové tablety majú lepšie možnosti nahrávania zvuku, keďže im vývojári pridali až päť mikrofónov štúdiovej kvality. Spolu s vylepšeným fotoaparátom to teda vyzerá tak, že Apple chce propagovať nové tablety ako mobilné pracovné stanice pre profesionálov.

K novým tabletom iPad Pro pre rok 2020 je k dispozícii aj kryt s klávesnicou Magic Keyboard s trackpadom.

A výrobca navyše už nejaký čas presadzuje iPad ako náhradu za notebook. V tomto trende pokračuje zavedením nového krytu s klávesnicou Magic Keyboard, ktorá má tentoraz už aj trackpad.

Nové modely tabletov iPad Pro pre rok 2020 sú už k dispozícii na objednávku, pričom ich distribúcia sa začne od 25. marca. Za 11-palcovú verziu tabletu zaplatíte 799 dolárov, zatiaľ čo 12,9-palcová verzia vás vyjde na 999 dolárov. K dispozícii sú na výber varianty s Wi-Fi a LTE pripojením.

Nové modely tabletov Apple iPad Pro pre rok 2020.