Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nucleus: Cestovný adaptér a dátový hub, ktorý je menší ako kreditná karta

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 4. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Oneadaptr predstavila údajne najmenšiu univerzálnu cestovnú nabíjačku a dátový hub na svete. Nesie názov Nucleus Powerhub a napriek svojim miniatúrnym rozmerom dokáže nabíjať vaše zariadenia s výkonom až 85 W a môže sa tiež pochváliť až 93 percentnou energetickou účinnosťou.

Zariadenie Nucleus Powerhub sa skladá z dvoch častí. Základom je cestovná nabíjačka, do ktorej používateľ zapojí druhú časť, ktorá predstavuje dátový hub. Nabíjačka je pritom univerzálna a umožňuje jednoduchú výmenu adaptérov pre rozdielne elektrické zásuvky v Európe, USA, Veľkej Británii, Austrálii a v Číne. Nabíjačka využíva najnovšiu technológiu GaN (nitrid gália), vďaka ktorej dosahuje maximálny nabíjací výkon 85 W a energetickú účinnosť až 93 percent. Dokáže nabíjať až tri zariadenia naraz.

Univerzálny cestovný adaptér a dátový hub Nucleus Powerhub.

Dátový hub obsahuje jeden port USB 3.1 Typu C, dva porty USB 3.0, čítačku SD kariet, čítačku TF kariet a 4K HDMI port, cez ktorý si môže používateľ prepojiť notebook s externým monitorom alebo televízorom. Celé zariadenie váži len 129 gramov a je menšie ako kreditná karta (hoci je samozrejme oveľa hrubšie). Vďaka tomu nezaberá v batožine veľa miesta a pohodlne sa zmestí aj do vrecka nohavíc, takže ho používateľ môže mať vždy po ruke.

Univerzálny cestovný adaptér a dátový hub Nucleus Powerhub.

Spoločnosť Oneadaptr ponúka univerzálny cestovný adaptér a dátový hub Nucleus Powerhub prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter za 99 dolárov. Hoci do skončenia kampane zostáva 51 dní, už teraz sa vývojárom podarilo vyzbierať niekoľkonásobne viac, ako je stanovená cieľová suma 15 000 dolárov. Podporovatelia kampane sa tak s veľkou pravdepodobnosťou dočkajú svojho nového zariadenia už v priebehu novembra 2020, kedy je naplánovaný začiatok jeho distribúcie.

Univerzálny cestovný adaptér a dátový hub Nucleus Powerhub.