Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Surface Duo s dvomi displejmi je návratom Microsoftu k smartfónom

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 8. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Štyri roky po opustení trhu so smartfónmi sa spoločnosť Microsoft rozhodla opäť zapojiť do boja o priazeň spotrebiteľov v tomto segmente. Tentoraz nasadil Microsoft sklopný telefón s dvomi displejmi pod názvom Surface Duo, ktorý je zameraný na multitasking.

Pôvodne bol tento model oznámený takmer pred rokom, no teraz je o ňom známych viac podrobností. Smartfón Surface Duo sa skladá z páru 5,6-palcových AMOLED displejov, ktoré sa po otvorení dajú prirovnať k veľkému displeju s uhlopriečkou 8,1 palca, s kombinovaným rozlíšením 2 700 x 1 800 pixlov. Tieto displeje sú vzájomne spojené 360 stupňovým závesom. Vďaka tomu sa dá smartfón používať ako otvorená kniha alebo plochý tablet. Môže byť tiež ohnutý ako stan a dokonca sa dajú obidve strany spojiť tak, že displeje smerujú von z každej strany.

Sklopný smartfón s dvomi displejmi Microsoft Surface Duo.

Aby mohli používatelia z týchto schopností vyťažiť čo najviac, Surface Duo môže zobraziť vedľa seba ľubovoľné dve aplikácie. To by sa mohlo hodiť napríklad pri posielaní správ priateľom počas sledovania videa, písaní poznámok pri čítaní, porovnávaní dvoch produktov pri online nákupoch alebo pri prezeraní si prezentácie počas videokonferencie.

No na oba displeje sa dá samozrejme natiahnuť aj jedna aplikácia. To by malo poskytnúť viac priestoru na prezeranie obsahu, či už webových stránok alebo fotografií, čítanie elektronickej knihy na spôsob skutočnej knihy alebo použitie jednej obrazovky ako virtuálnej klávesnice na štýl notebooku.

Sklopný smartfón s dvomi displejmi Microsoft Surface Duo.

Čo sa týka ďalších špecifikácií, Surface Duo si prináša 11-megapixelový kameru s bežným rozsahom režimov pre snímanie fotografií a videí, 128 alebo 256 GB vnútorné úložisko a dve batérie s kapacitou 3 577 mAh. Smartfón bude mať nainštalovaný najnovší operačný systém Android 10.

Sklopný smartfón s dvomi displejmi Microsoft Surface Duo sa už dá predbežne objednať. Na trh by mal byť uvedený 10. septembra. Cena sa začína od 1 399 dolárov.

Sklopný smartfón s dvomi displejmi Microsoft Surface Duo.