Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

LG Wing rozširuje zobrazovacie schopnosti pomocou otočného displeja

LG Wing rozširuje zobrazovacie schopnosti pomocou otočného displeja
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 9. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V poslednej dobe sa zdá, že jeden dotykový displej na smartfóne je málo. Myslí si to aj juhokórejská spoločnosť LG, ktorá predstavila nový model smartfónu Wing. Jeho hlavný displej sa dá otočiť o 90 stupňov, aby odhalil druhý displej, ktorý je o polovicu menší.

Ide o prvé mobilné zariadenie pod hlavičkou Explorer Project, ktorej cieľom je podľa LG „objavovať zatiaľ nepreskúmané koncepty použiteľnosti v snahe rozšíriť mobilný priemysel“.

V základnom režime vyzerá nový smartfón LG Wing skoro ako každé iné moderné mobilné zariadenie s tenkými rámami okolo displeja. No vďaka dvojitému mechanizmu pántu môže používateľ otočiť hlavný displej o 90 stupňov, aby odhalil druhý displej pod ním. Telefón potom získa vzhľad podobný písmenu T, kedy je možné 6,8-palcový P-OLED displej s rozlíšením FHD + (2 460 x 1 080 pixelov) používať na výšku alebo na šírku, spolu s odhaleným 3,9-palcovým G-OLED displejom s rozlíšením 1 240 x 1 080 pixelov, ktorý vytŕča zospodu alebo z boku.

Tieto dva displeje tak môžu naraz zobrazovať jednu aplikáciu alebo sa na nich dajú súčasne zobraziť dve spustené aplikácie, jedna na každom displeji. Používateľ môže napríklad sledovať video na hlavnom displeji v zobrazení na šírku, zatiaľ čo môže sledovať sociálne siete na druhom menšom displeji. Alebo môže mať na veľkom displeji spustenú navigáciu v zobrazení na výšku, zatiaľ čo druhý displej poslúži ako komunikačný uzol.

Smartfón s otočným displejom LG Wing.

Spoločnosť LG sa zaviazala spolupracovať na zlepšení používateľského zážitku, napríklad prostredníctvom partnerstva so streamovacími platformami Rave a Ficto, aby mohli používatelia sledovať obsah na hlavnom displeji a chatovať s ostatnými divákmi pomocou druhého displeja. Ak sledujete video z YouTube alebo Tubi pomocou predinštalovaného prehliadača Naver Whale, na druhom displeji sa zobrazia komentáre. A sekundárny displej môže slúžiť ako ovládač médií pre ďalšie optimalizované aplikácie na platforme.

Pre maximalizáciu využiteľnosti hlavného displeja nainštalovali vývojári výklopnú selfie kameru s rozlíšením 32 megapixelov, zatiaľ čo trojitý zadný fotoaparát sa skladá zo 64 megapixelového hlavného objektívu, 12-megapixelového ultraširokého objektívu a 13-megapixelového širokouhlého modulu. Výklopná selfie kamera a jeden zo zadných objektívov fotoaparátu sa dajú používať súčasne a zábery sa môžu ukladať ako jeden súbor alebo ako dva samostatné súbory s pomermi strán 1: 1 alebo 16: 9.

Pre tvorcov videí môže telo s druhým displejom poslúžiť ako úchyt pre dosiahnutie lepšej stability počas nakrúcania jednou rukou. Zahrnuté sú aj funkcie podobné stabilizačnému závesu, ako napríklad ovládač uhlov kamery, režim sledovania pre dosiahnutie plynulého záznamu v pohybe a režim pohľadu prvej osoby.

Smartfón s otočným displejom LG Wing.

Napriek tomu, že má smartfón druhý displej, jeho otočné krídlo má rozmery 169,5 x 74,5 x 10,9 mm. Je vybavený procesorom Snapdragon 765G s 5G, 8 GB operačnej pamäte RAM a 128 GB alebo 256 GB vnútorným úložiskom, s možnosťou jeho rozšírenia prostredníctvom microSD karty. Batéria má kapacitu 4 000 mAh a k dispozícii sú bezdrôtové prenosové technológie Wi-Fi 802.11ac a Bluetooth 5.1. Smartfón s predinštalovaným operačným systémom Android 10.0 je odolný voči vode a prachu v kategórii IP54 a podporuje bezdrôtové nabíjanie. Dodávať sa bude v tmavošedej alebo svetlo modrej farbe.

Spoločnosť LG uvedie svoj nový smartfón Wing od budúceho mesiaca v Južnej Kórei, nasledovať bude USA a Európa. Cena zatiaľ nebola zverejnená.

Smartfón s otočným displejom LG Wing.