Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Smartfón Sony Xperia 5 II cieli na hry, filmy a kvalitnú fotografiu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 9. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Prichádza Xperia 5 II, najnovšia vlajková loď spoločnosti Sony, ktorá chce upútať pozornosť nielen svojim displejom a kvalitným fotoaparátom, no pod kapotou sa nachádza dostatok energie aj pre náročnejších hráčov mobilných hier.

Nový smartfón Sony Xperia 5 II získal 6,1-palcový OLED displej, ktorý je síce na dnešné pomery pomerne kompaktný, no zobrazuje obsah v rozlíšení 2 520 x 1 080 pixelov s vysokou obnovovacou frekvenciou 120 Hz. To je jeden z dôvodov, prečo si tento telefón môžu obľúbiť náruživý hráči mobilných hier. Ďalším dôvodom je až 240 Hz rýchlosť skenovania dotyku, čo by malo znamenať, že hektické klepania prstov na displej budú okamžite zaregistrované. K dispozícii je tiež 240 Hz technológia redukcie rozmazania obrazu pohybom.

Vo vnútri telefónu je všetko poháňané výkonným procesorom Snapdragon 865, ktorému sekunduje až 8 GB operačnej pamäte RAM. Kapacita vnútorného úložiska môže byť 128 GB alebo až 256 GB.

Smartfón Sony Xperia 5 II.

O kvalite snímačov fotoaparátu od spoločnosti Sony nie je pochýb, preto ich aj predáva mnohým ďalším výrobcom telefónov. V prípade najnovšej vlajkovej lodi Xperia 5 II nájdeme na zadnej strane fotoaparát s tromi objektívmi s kombináciou rozlíšení 12 + 12 + 12 megapixelov. Používateľ má možnosť snímať ultra širokouhlé zábery a môže využiť 3-násobné optické priblíženie.

Sony dáva do popredia automatické zaostrovanie oka v reálnom čase a funkcie kontinuálneho snímania ako ďalší spôsob zachytenia dokonalého momentu. Ide pritom o prvý telefón, ktorý je schopný snímať spomalené videá rýchlosťou 120 snímok za sekundu, ktoré tiež podporujú 4K a HDR spracovanie.

Smartfón Sony Xperia 5 II.

Telefón je dodávaný s dvojicou stereofónnych reproduktorov a konektorom pre zapojenie slúchadiel. Batéria má kapacitu 4 000 mAh a síce Sony nič nehovorilo o jej výdrži, vzhľadom na veľkosť a rozlíšenie displeja by mala byť jej výdrž dosť slušná. Vďaka podpore technológie rýchleho nabíjania si budete môcť nabiť 50 percent kapacity batérie len za 30 minút. Bezdrôtové nabíjanie však nie je k dispozícii, rovnako ako chýba aj podpora 5G.

Xperia 5 II má stupeň krytia IP65 / 68 a vo vode teda prežije 30 minút ponorená v hĺbke do 1,5 m. Predbežné objednávky novej vlajkovej lodi otvára Sony od 29. septembra. Smartfón s vysokou cenovkou 950 dolárov by mal byť doručený v decembri.

Smartfón Sony Xperia 5 II.