Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Smartfón OnePlus 8T sa chváli super rýchlym displejom aj nabíjaním

Smartfón OnePlus 8T sa chváli super rýchlym displejom aj nabíjaním
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 10. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť OnePlus už tradične nadväzuje na svoju každoročnú vlajkovú loď s variáciou T neskôr v priebehu roka, takže aj smartfón OnePlus 8 získal nasledovníka OnePlus 8T. Nový telefón si prináša displej so super rýchlou obnovovacou frekvenciou, ako aj technológiu super rýchleho nabíjania.

Nový smartfón OnePlus 8T dostal do výbavy 6,55-palcový AMOLED displej s rozlíšením 1 080 x 2 400 pixelov, ktorý vychádza z predchádzajúceho modelu OnePlus 8. No displej sa môže v tomto prípade pochváliť super rýchlou obnovovacou frekvenciou až 120 Hz, ktorou sa hrdí aj predchádzajúci model vlajkovej lode OnePlus 8 Pro. Dalo by sa tak povedať, že smartfón OnePlus 8T tak z pohľadu špecifikácií stojí medzi týmito dvomi modelmi. Dostal však miernu úpravu dizajnu, pričom pole objektívov zadného fotoaparátu bolo posunuté do rohu a displej je plochejší.

Smartfón OnePlus 8T.

Vo vnútri sa nachádza rovnaký procesor Snapdragon 865, ktorý bol použitý aj v modeloch OnePlus 8 a OnePlus 8 Pro, a na výber sú verzie s 8 GB alebo 12 GB operačnej pamäte RAM a so 128 GB alebo 256 GB interným úložiskom. To sa však už ďalej nedá rozšíriť. Rovnako nechýba podpora mobilnej dátovej siete 5G. Telefón síce nemá certifikáciu odolnosti IP, no výrobca tvrdí, že si poradí s dažďom alebo špliechajúcou vodou.

Smartfón získal batériu s kapacitou 4 500 mAh, ktorá podporuje technológiu super rýchleho 65-wattového nabíjania, ktorá je oficiálne nazývaná ako Warp Charge. Vďaka tomu sa dá batéria nabiť z nuly do plnej kapacity len za 39 minút. Funguje to tak, že batéria je rozdelená na dve polovice, ktoré sa nabíjajú samostatne.

Smartfón OnePlus 8T.

Zadný fotoaparát sa skladá zo štyroch objektívov, ktoré v sebe kombinujú rozlíšenia 48 + 16 + 5 + 2 megapixely. Nechýba teleobjektív, ale k dispozícii je tiež ultraširokouhlý režim, a ako sa dalo očakávať, OnePlus tvrdí, že toto pole objektívov umožní snímať fotografie, ktoré sú v porovnaní s ostatnými súpravami OnePlus lepšie ako kedykoľvek predtým.

Smartfón je k dispozícii vo farbách Aquamarine Green a Lunar Silver. Je dodávaný s upraveným rozhraním OxygenOS 11, ktoré vychádza z operačného systému Android 11. Nový OnePlus 8T sa pritom už dá predbežne objednať na webových stránkach spoločnosti za cenu od 629 EUR, v závislosti od vybranej konfigurácie. Dodávka by sa mala začať od 23. októbra.

Smartfón OnePlus 8T.