Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Qualcomm a Asus vytvorili smartfón pre komunitu Snapdragon Insiders

Qualcomm a Asus vytvorili smartfón pre komunitu Snapdragon Insiders
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 7. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Výpočtové mozgy Android smartfónov väčšiny veľkých hráčov v tejto oblasti pochádzajú od výrobcu čipov Qualcomm. Teraz spoločnosť uzavrela partnerstvo s firmou Asus, aby vyrobila vlastný model smartfónu určený pre komunitu Snapdragon Insiders.

Spoločnosť Qualcomm spustila novú komunitu pre nadšencov platformy Snapdragon už v marci a označuje ju ako miesto, kde môžu fanúšikovia „oslavovať, komunikovať a zažiť to najnovšie, čo Snapdragon ponúka“. Členom sa sľubuje skorý prístup k novinkám a oznámeniam, ako aj prístup do zákulisia, reklamné predmety a ďalšie veci.

Teraz komunita Snapdragon Insiders dostane dokonca svoj vlastný smartfón. Vzhľadom na privilégiá skorého prístupu, ktoré sú členom komunity sľúbené, je trochu prekvapujúce vidieť zariadenie postavené na platforme Qualcomm Snapdragon 888 5G, a nie na najnovšom modeli Plus, no nový smartfón s názvom Smartphone for Snapdragon Insiders má niektoré zaujímavé funkcie vlajkových lodí.

Smartfón bude mať 6,78-palcový AMOLED displej chránený sklom Gorilla Glass, ktorý sa môže pochváliť rozlíšením 2 448 x 1 080 pixelov, obnovovacou frekvenciou až 144 Hz, vysokým jasom 1 200 nitov, 111,23 percentným pokrytím farebnej škály DCI-P3 a 150,89 percenta pre sRGB. Duálne reproduktory podporia prehrávanie videí pomocou 24-bitovej / 96-kHz technológie Snapdragon Sound a v zariadení sa nachádzajú aj štyri HDR mikrofóny s dynamickým rozsahom 114 dB. Je zaujímavé, že spoločnosť Qualcomm pridáva do balenia aj bezdrôtové slúchadlá od spoločnosti Master & Dynamic.

Vpredu je umiestnená selfie kamera s rozlíšením 24 megapixelov, zatiaľ čo hlavný zadný fotoaparát s obrazovým snímačom Sony IMX686 má rozlíšenie 64 megapixelov. Je doplnený o 12 megapixelový širokouhlý fotoaparát a 8 megapixleový teleobjektív s 3-násobným optickým priblížením a optickou stabilizáciou obrazu. Používatelia budú môcť nakrúcať 8K UHD video rýchlosťou 30 snímok za sekundu alebo 4K UHD video rýchlosťou až 60 snímok za sekundu.

Smartfón má nainštalovaný operačný systém Android 11, získal až 512 GB vnútorného úložného priestoru a 16 GB LPDDR5 operačnej pamäte RAM. K dispozícii sú integrované technológie Wi-Fi 6E a 5G, Bluetooth 5.2 s podporou aptX Adaptive, sloty pre dve SIM karty a 4 000 mAh batéria, ktorá podporuje rýchle nabíjanie až 65 W.

Tento exkluzívny smartfón má pomerne vysokú cenu. Členov komunity Snapdragon Insiders bude stáť 1 499 dolárov. Bude dostupný len v modrej farbe a mal by byť čoskoro vydaný.

Stránka produktu Smartphone for Snapdragon Insider.