Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Honor sa pridáva s vlastným skladacím smartfónom Magic V

Honor sa pridáva s vlastným skladacím smartfónom Magic V
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 1. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Honor sa rozhodla vstúpiť do oblasti skladacích smartfónov, v ktorej už figurujú skladacie smartfóny od spoločností ako Samsung, Oppo, Xiaomi či Huawei, uvedením vlajkovej lodi s názvom Magic V. Tá prichádza s rozmernými OLED displejmi, piatimi fotoaparátmi s vysokým rozlíšením a je poháňaná najnovším systémom na čipe od spoločnosti Qualcomm.

Nový skladací smartfón Magic V je opisovaný ako vlajková loď spoločnosti Honor, ktorá sa chce stať „najvýkonnejšou značkou smartfónov na trhu s prémiovými skladacími zariadeniami“. Toto vyhlásenie naznačuje to aj to, že v príprave sú ďalšie skladacie modely.

Magic V je vyrobený z prémiových materiálov, vrátane titánovej zliatiny, zirkónových tekutých kovov a uhlíkových vlákien. Výrobca tvrdí, že má najtenší pánt spomedzi svojich súčasných skladacích smartfónov na trhu, ktorý pozostáva z viac ako 200 komponentov a bol viac ako 200 000-krát testovaný. V zloženom stave má smartfón hrúbku 14,3 milimetra a jeho vonkajší 6,45-palcový displej má rozlíšenie 2 560 x 1 080 pixelov, jas 1 000 nitov a obnovovacou frekvenciou až 120 Hz.

Vlajková loď skladacieho smartfónu Honor Magic V.

Po rozložení sa používateľovi otvorí vnútorný OLED displej bez záhybov, ktorý má uhlopriečku 7,9 palca, rozlíšenie 2 272 x 1 984 pixelov, pomer strán 10,3 : 9 a obnovovaciu frekvenciu 90 Hz. Obidva displeje pritom podporujú 100 percent farebnej škály DCI-P3 a obrazovú technológiu HDR10+ pre farebne bohatý obraz. Môžu sa pochváliť pomerom obrazovky k telu až 90 percent a spoločnosť Honor hovorí, že ide o prvý skladací smartfón, ktorému bola udelená certifikácia IMAX Enhanced.

Pre mobilné fotografovanie a nakrúcanie videa je k dispozícii 50-megapixlový trojitý fotoaparát na zadnej strane, ktorý pozostáva zo širokouhlého objektívu so svetelnosťou F1,9, objektívu „s rozšíreným spektrom“ so svetelnosťou F2,0 (ten podľa všetkého nahrádza bežný teleobjektív) a ultraširokouhlého objektívu so svetelnosťou F2. 2. Vedľa poľa fotoaparátov sa nachádza LED blesk a laserové zaostrovanie. Pole fotoaparátov poskytne až 10-násobný digitálny zoom a je schopné nakrúcať videá v rozlíšení 4K UHD (3 840 x 2 160 pixelov) s elektronickou stabilizáciou obrazu.

Vlajková loď skladacieho smartfónu Honor Magic V.

Model Magic V má tiež 42-megapixelovú selfie kameru zabudovanú do vonkajšieho displeja, ktorá sa dá použiť spolu s tromi 50-megapixelovými zadnými modulmi na vytvorenie poľa s až štyrmi fotoaparátmi. Ak ani to nestačí, Honor pridáva aj ďalšiu 42-megapixelovú selfie kameru so svetelnosťou F2,4 do vnútorného skladacieho displeja, ktorá tiež podporuje nakrúcanie stabilizovaných 4K videí.

Novú vlajkovú loď poháňa mobilná platforma Snapdragon 8 Gen 1 od spoločnosti Qualcomm, ktorá obsahuje osemjadrový procesor Arm a grafický procesor Adreno 730. Túto kombináciu podporuje až 12 GB operačnej pamäte RAM a až 512 GB úložného priestoru. Chladiaci systém využíva grafén, spolu s tepelným manažmentom pomocou umelej inteligencie. Telefón používa operačný systém Honor Magic UI 6.0, ktorý je založený na operačnom systéme Android 12.

Vlajková loď skladacieho smartfónu Honor Magic V.

Medzi ďalšiu výbavu patrí slot pre dve SIM karty, podpora 5G siete, najnovšie bezdrôtové technológie Wi-Fi 6 a Bluetooth 5.2, ako aj nezávislý bezpečnostný čip. Lítium-polymérová batéria s kapacitou 4 750 mAh sľubuje celodenné používanie na jedno nabitie. Podporuje pritom 66-wattové rýchle nabíjanie.

Nová vlajková loď skladacieho smartfónu Honor Magic V sa začne predávať v Číne od 18. januára za cenu od 9 999 CNY, čo je v prepočte približne 1 385 EUR. V súčasnosti nebola zverejnená žiadna informácia o globálnej dostupnosti.

Vlajková loď skladacieho smartfónu Honor Magic V.