Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

T1 Tomahawk prináša digitálne schopnosti do meracieho pásma

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 3. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pred dvoma rokmi spoločnosť Reekon Tools predstavila svoj nástroj M1 Caliber, ktorý do existujúcich stolových píl pridal funkciu presného digitálneho merania. Výrobca teraz prichádza s tou istou technológiou, ktorú integroval do samostatného meracieho pásma s názvom T1 Tomahawk.

Meracie pásmo T1 Tomahawk stále obsahuje vymeniteľný analógový kovový meter. Po vytiahnutí alebo zasunutí pásma sa však na OLED obrazovke na hornej strane zariadenia dodatočne zobrazí nameraná dĺžka. Pásmo dokáže merať v imperiálnom alebo metrickom systéme, podľa výberu používateľa.

Stlačením tlačidla vedľa tejto obrazovky sa meranie uloží a zobrazí sa na obrazovke s technológiou e-atramentu, ktorá je umiestnená na boku zariadenia. Týmto spôsobom možno zaznamenať viacero meraní, ktoré sa zobrazia v rolovacom zozname na tejto bočnej obrazovke. Okrem toho ich možno ukladať a zdieľať prostredníctvom aplikácie pre operačné systémy Android a iOS v smartfóne alebo tablete prepojenom s pásmom cez Bluetooth.

Meracie pásmo s digitálnymi funkciami Reekon Tools T1 Tomahawk.

Na zaznamenávanie meraní v interiéri, napríklad vnútornej šírky dverí, možno zariadenie T1 nastaviť tak, aby k celkovému údaju pripočítalo vlastnú dĺžku tela. Môže tiež premietať zelenú laserovú čiaru prebiehajúcu kolmo na bod, v ktorom meria dĺžku, takže bod merania môže byť zarovnaný s cieľom, ktorý je mimo jednej strany pásma.

Medzi ďalšie funkcie patrí vstavaný držiak na pero / ceruzku na označovanie bodov rezu, spolu s možnosťou vykonávať sériu postupných meraní. Medzi každým meraním sa pritom počítadlo OLED vynuluje namiesto toho, aby sa muselo neustále deliť priebežné celkové číslo.

Meracie pásmo s digitálnymi funkciami Reekon Tools T1 Tomahawk.

Samotné pásmo T1 váži 767 gramov, má nylonové telo plnené sklom, obalené polyuretánovými rebrami odolnými voči nárazom. Je schopné merať až do maximálnej dĺžky 7,6 metra. Jedno nabitie vymeniteľnej lítiovej batérie údajne vystačí na viac ako 15 hodín používania.

Meracie pásmo s digitálnymi funkciami Reekon Tools T1 Tomahawk sa dá získať prostredníctvom podpory prebiehajúcej startup kampane na portáli Kickstarter od 189 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena je 260 dolárov.

Meracie pásmo s digitálnymi funkciami Reekon Tools T1 Tomahawk.