Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Smart Z-Finder pridá smartfónom hľadáčik profesionálnej úrovne

Smart Z-Finder pridá smartfónom hľadáčik profesionálnej úrovne
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 10. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

S čoraz lepšími fotoaparátmi v smartfónoch je čoraz ťažšie ospravedlniť kúpu samostatnej videokamery. No telefónom stále chýba dobrý hľadáčik s tienením na oko. Americká spoločnosť Zacuto, ktorá sa zaoberá výrobou filmového vybavenia, to chce zmeniť svojím mobilným hľadáčikom Smart Z-Finder.

Možno si položíte otázku, že čo môže byť zlé na tom, keď sa jednoducho pozeráte priamo na displej smartfónu? No, po prvé, záber na displeji môže byť veľmi ťažko viditeľný na priamom slnečnom svetle alebo v iných jasne osvetlených prostrediach. Okrem toho ďalekozrakí ľudia, ktorí nenosia okuliare, musia zvyčajne držať telefón ďaleko od očí, aby naň mohli zaostriť. Práve v tom by mohlo pomôcť zariadenie Smart Z-Finder.

Hľadáčik pre smartfóny Zacuto Smart Z-Finder.

Používatelia začnú tým, že k svojmu smartfónu pripevnia hliníkový rám (nazývaný ako mostík), ktorý je súčasťou balenia. Tento rám sa dá nastaviť tak, aby vyhovoval prakticky každému smartfónu s veľkosťou displeja od 6,1 do 6,7 palca, s puzdrom alebo bez neho. Magnety v ráme následne umožňujú rýchle a jednoduché nasadenie a odňatie hlavného hľadáčika.

Samotný hľadáčik pozostáva z tela z ABS blokujúceho okolité svetlo, pričom na strane používateľa sa nachádza okulár s gumovým krytom proti zahmlievaniu. Nastavovací krúžok na okulári sa využíva na zaostrenie jeho dioptrií na zrak každého používateľa. Pre ľudí, ktorí vyžadujú vyšší stupeň korekcie zraku, sú k dispozícii voliteľné kvapkové dioptrie.

Hľadáčik pre smartfóny Zacuto Smart Z-Finder.

Dôležité je, že spodná časť hľadáčika je otvorená, takže používatelia môžu stále siahnuť dovnútra a získať prístup k ovládacím prvkom dotykového displeja telefónu. Okrem toho remienok na ruku na boku zariadenia umožňuje jeho prirodzenejšie držanie a držanie telefónu ako videokamery. Za zmienku stojí aj to, že otvory so závitom na mostíku možno použiť na upevnenie zariadenia na statív alebo na pripevnenie voliteľných doplnkov, ako je lišta na príslušenstvo, pištoľová rukoväť, ramenná pažba a ďalšie.

V prípade záujmu je Smart Z-Finder momentálne predmetom kampane na portáli Kickstarter. Dá sa získať za 299 USD, pričom plánovaná maloobchodná cena je 499 USD. Za predpokladu, že sa dostane do výroby, je dodávka naplánovaná na február 2023.

Hľadáčik pre smartfóny Zacuto Smart Z-Finder.