Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Televízory Sony Bravia sa rozšírili o novú top radu Z

Televízory Sony Bravia sa rozšírili o novú top radu Z
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 7. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

S udalosťami, ako sú olympijské hry, prichádzajú výrobcovia spotrebnej elektroniky s najnovšími technológiami čo sa týka spracovania obrazu. Pre ľudí, ktorí nemajú problém si za horúce novinky priplatiť, pripravila Sony novú radu televízorov Bravia ZD9, ktorá okrem 4K rozlíšenia, sľubuje maximálny zážitok z pozerania vďaka vylepšenému kontrastu, presnejšiemu vyobrazeniu farieb a hlbšej čiernej farbe, ako mala predchádzajúca séria Bravia X.

Jadrom novej série televízorov Bravia Z9S je aktualizovaná verzia 4K HDR procesoru X1 Extreme. Nový procesor umožňuje použitie troch nových technológií pre realistickejší obraz a to objektovo založený HDR Remaster, spracovanie duálnej databázy a Super Bit Mapping 4K HDR.

Sony predstavila nové televízory Bravia Z9D

Technológia objektovo založeného HDR Remaster je navrhnutá tak, aby snímka získala podrobnejšiu štruktúru pomocou analýzy snímok v každej scéne, pričom korekcia farieb a kontrastu prebieha u každého objektu samostatne. Podľa Sony si systém vezme štandardný dynamický rozsah obrazu vo vysokom rozlíšení a prevzorkuje ho tak, aby lepšie zodpovedal obsahu 4K HDR.

Technológia spracovania duálnej databázy pridáva novú databázu redukcie šumu pre jestvujúcu databázu prevzorkovania zabudovanú v televízore. Po naskenovaní prostredníctvom celého radu rôznych vzorov obrazu systém dokáže odstrániť nežiaduci šum a prevzorkuje obsah do jasného 4K obrazu.

Televízory Sony Bravia Z9D disponujú technológiami pre vylepšené spracovanie obrazu

Technológia Super Bit Mapping 4K HDR je predovšetkým o vytváraní plynulejšieho obrazu, čoho docieli rozbíjaním pevných pásov 8 alebo 10 bitových farieb a ich prevedením na ekvivalent 14 bitových farieb. To by malo prispieť k lepšej reprodukcii tvárí, západov slnka a ďalších oblastí, v ktorých dochádza k jemnej farebnej gradácii.

Tieto prvky pracujú s unikátnym LED nastavením podsvietenia Backlight Master Drive, ktoré umožňuje presnejšie stmievanie a osvetlenie jednotlivých oblastí panelu pre zvýšenie úrovne kontrastu.

Televízory Sony Bravia Z9D dostali do vienka nový procesor X1 Extreme

Nové televízory Bravia Z9D sú navyše schopné vytiahnuť obsah takmer odkiaľkoľvek. Televízory majú upravenú verziu systému Android TV a obsahujú plnú Wifi konektivitu. Okrem stiahnutia aplikácií a aktualizácií je tiež možné obsah zrkadliť na iných zariadeniach v rovnakej domácej sieti. K dispozícii je tiež celá rada fyzických konektorov so štyrmi HDMI vstupmi, dvomi kompozitnými vstupmi, jedným komponentným vstupom, tromi USB portami a jedným portom Ethernet.

Nové televízory Sony Bravia Z9D sú vybavené unikátnou technológiou LED podsvietenia panelu

Televízory Sony Bravia Z9D sú taktiež 3DTV a budú k dispozícii vo veľkostiach 65, 75 a 100 palcov. Modely s obrazovkou 65 a 75 palcov sú vybavené stolovými stojanmi a najväčší 100 palcový model má podlahový stojan. Televízory Bravia Z9D so 65 palcovou obrazovkou sa budú predávať za cenu 7 000 dolárov, zatiaľ čo 75 palcové modely za 10 000 dolárov. Oba sú momentálne k dispozícii na predobjednávku. Neskôr v priebehu roka bude dostupný aj 100 palcový model, no jeho cena nebola ešte oficiálne stanovená, ale odhaduje sa, že sa bude pohybovať okolo 80 000 dolárov.

Televízory Sony Bravia Z9D budú k dispozícii vo veľkostiach obrazovky 65, 75 a 100 palcov