Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

EverRatchet: Užitočný multifunkčný nástroj na kľúčenku

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 6. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

K dispozícii máme množstvo multifunkčných nástrojov, ktoré dokážu pomôcť v rôznych situáciách no ani to neodradilo amerického strojárskeho inžiniera od toho, aby vytvoril vlastný nástroj, ktorý je určený na každodenné nosenie a okrem iného je vybavený dynamickou račňou, takže s ním môžete pracovať aj v tesných priestoroch.

Nový multifunkčný nástroj s názvom EverRatchet má kompaktné rozmery 6,1 x 1,8 x 0,5 centimetrov, vďaka čomu sa dá pohodlne nosiť na kľúčenke a môže tak byť vždy po ruke. Je vyrobený z nehrdzavejúcej ocele alebo titánu s hmotnosťou 20 gramov, respektíve 12 gramov. Vo svojom arzenáli má až 20 nástrojov. Môžete ho využiť ako otvárač balíkov, otvárač na fľaše či plechovkové nápoje, otvárač konzerv, škrabku, plochý skrutkovať, sedem statických kľúčov, sťahovač izolácie z káblov, vymeriavač 30 a 45 stupňových uhlov, malé pravítko s imperiálnymi a metrickými údajmi atď.

Multifunkčný nástroj na kľúčenku EverRatchet.

Najinovatívnejším nástrojom je štvrť palcová račňa so západkou v strede. Skrutkovač vo forme bitu Philips # 2 sa tesne pretiahne cez otvor a potom zostane zablokovaný na mieste pomocou tenkého nosníka počas otáčania nástroja. No EverRatchet je navrhnutý tak, že keď sa točí späť opačným smerom, ten istý nosník sa dokáže flexibilne ohnúť dosť na to, aby sa nástroj mohol otáčať bez toho aby bral uťahovací bit so sebou. Ak ho chcete použiť na uvoľnenie skrutiek, stačí nástroj jednoducho preklopiť. Nájdeme tu dokonca aj kresací kamienok na rozloženie ohňa. Ten je spolu s uťahovacím bitom na skrutky vložený a zaistený vo vnútri rámu s pomocou vymeniteľných laniek.

Multifunkčný nástroj na kľúčenku EverRatchet.

Multifunkčný nástroj na kľúče EverRatchet je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Indiegogo, kde sa dá získať už za 16 dolárov vo verzii s nehrdzavejúcej ocele, ktorej maloobchodná cena bola stanovená na 28 dolárov, alebo za 21 dolárov v titánovom prevedení (maloobchodná cena 37 dolárov). Dodávka prvých kusov je naplánovaná na september.

Multifunkčný nástroj na kľúčenku EverRatchet.