Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Batériová vŕtačka xDrill má displej, laser a ďalšie moderné technológie

Batériová vŕtačka xDrill má displej, laser a ďalšie moderné technológie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 7. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pokiaľ ide o užitočné zariadenia, batériové vŕtačky si isto nájdu v domácnostiach svoje uplatnenie. Kanadský výrobca pritom dodal tomuto nástroju zopár špičkových technológií a ďalších šikovných funkcií, ktoré uľahčia prácu.

Nová batériová vŕtačka od spoločnosti Robbox nesie názov xDrill a rovnako ako iné bežné elektrické vŕtačky, disponuje skľučovadlom pre osadenie vymeniteľných skrutkovacích bitov a má prepínač smeru vŕtania. No zo zadnej strany hneď zaujme svojim dotykovým displejom. Pomocou vyrovnávajúcej funkcie tak používateľ môže cez displej skontrolovať, či je vrták vodorovný a smeruje rovno vpred. Ak chce vŕtať sériu šikmých dier, displej mu umožní si nastaviť a zaznamenať uhol počiatočnej diery a potom tento uhol skopírovať pre všetky ostatné.

Batériová vŕtačka Robbox xDrill.

Dotykový displej navyše umožňuje si prednastaviť hĺbku dier, pričom predný laser na meranie vzdialenosti zastaví vrták po dosiahnutí určenej hĺbky. Používateľ si môže tiež vybrať zo zoznamu materiálov, ako napríklad drevo, plast, mosadz, pričom xDrill automaticky vyberie optimálnu rýchlosť / krútiaci moment pre každý z nich. Táto voľba závisí aj od veľkosti vrtáka. Pre ľudí, ktorí sa nechcú obťažovať výberom na displeji, je tu možnosť manuálneho prepínania medzi rýchlosťami 2 000 a 600 otáčok za minútu.

Batériová vŕtačka xDrill má v skutočnosti až dva lasery. Vrchná laser môže byť zameraný vpred alebo otočný o 90 stupňov, aby smeroval na druhú stranu. V druhom prípade spolupracuje s laserom, ktorý je nasmerovaný nadol pre meranie vzdialeností od susednej steny a od podlahy. V kombinácii s dotykovým displejom tak môže používateľ sledovať výšku vŕtačky nad podlahou a jej vzdialenosť od bočnej steny. Na základe týchto informácií dokáže vyvŕtať dieru na danom mieste na stene alebo vyvŕtať sériu rovnomerne rozmiestnených otvorov, ktoré sú všetky vo vodorovnej línii.

Batériová vŕtačka Robbox xDrill.

No a nechýba ani sprievodná mobilná aplikácia pre operačné systémy iOS a Android. Tá umožní používateľovi si ukladať merania, vyhľadať zabudnutú vŕtačku, uzamknúť ju, nastaviť si používateľské profily a sledovať údaje o jej používaní, ako je napríklad celkový čas práce. Zaujímavá je aj štatistika, ktorá sleduj koľkokrát nástroj padol na zem. Samotná vŕtačka váži 1,5 kilogramu a využíva 21-voltovú lítiovú batériu, ktorá sa do plnej kapacity nabije za 45 minút. Jej výdrž je udávaná na dve až tri hodiny typickej práce alebo jednu hodinu intenzívneho používania.

Inovatívna batériová vŕtačka xDrill je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za finančnú podporu vo výške 399 CAD (približne 257 EUR). Plánovaná maloobchodná cena po skončení kampane bude 599 CAD (asi 386 EUR). Dodávka prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala začať vo februári 2021.

Batériová vŕtačka Robbox xDrill.